Dallas John Klingberg har hamnat i hetluften i matchserien mot Calgary.

För andra gången på tre matcher kastade svensken handskarna.

Nattens möte vann Dallas med 4–2.

Redan i det första mötet av matchserien kastade John Klingberg handskarna, då mot landsmannen Rasmus Andersson. Dallas-svensken var rejält upprörd och sa att han och lagkamraterna skulle ”vara ute efter” Andersson.

I den andra matchen möttes Klingberg av burop vid varje puckrörelse och han har sedan sitt utspel blivit ett hett mål för Calgary-spelarna.

Och i natt var det dags igen för den svenske backstjärna att stå upp för sig själv när matchserien för första gången kom till Dallas.

Matchen var bara en minut gammal när Klingberg hamnade i slagsmål med knytnävarna mot Calgarys Matthew Tkachuk.

– Déjà vu, från match två. De är på varandra igen, ropar kommentatorn i amerikanska BallySport och syftar på Klingberg och Tkachuks heta duell natten till i fredags.

Och i mitten av den tredje perioden var Klingberg inblandad i ett gruff med Andrew Mangiapane framför egen målvakt. Handskarna stannade på den här gången och de båda fick varsin tvåminutersutvisning för osportsligt uppträdande.

Dallas leder matchserien

Målen då?

De gjorde Dallas flest.

Hemmalaget vann med 4–2, efter att Roope Hintz avgjort matchen i öppen kasse i den sista sekunden.

Dallas leder matchserien med 2–1.

Klingberg stod för en assist och Elias Lindholm gjorde Calgarys 2–2-kvittering.

I Pittsburgh bjöds publiken på ett riktigt målkalas.

Hemmalaget Penguins mäktade med sju fullträffar och gästande New York Rangers stod för fyra.

Det såg ut som att Pittsburgh Penguins skulle gå mot en komfortabel seger redan efter de första 20 minuterna. Hemmalaget var då i ledning med 4–1 efter bland annat två mål i power play.

Men den andra perioden dominerades av Rangers. Gästerna kom i kapp till 4–4 och Andrew Topp lyckades till och med göra mål i box play.

Roligare än så blev det inte för Mika Zibanejads Rangers. Matchen svängde rejält igen och Pittsburgh stod för en stark avslutande period och vann med 7–4 för två fullträffar i öppet mål.

– Det var en fantastisk start för oss. Vi släppte lite på gasen där i andra, men vi kom tillbaka i den tredje. Vi återgick till att spela som vi började matchen, säger Penguins tvåmålsskytt Evan Rodrigues enligt NHL.com.

Pittsburgh leder matchserien med 2–1.