Publicerad:
Uppdaterad:

Tampa krossade Toronto

Hedman: Väldigt glad att han är tillbaka

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. I natt kunde Brayden Point äntligen begå säsongsdebut.

Då blev Tampa verkligen Tampa igen – och körde över Toronto med förkrossande 7–3.

– Jag är väldigt glad att Brayden är tillbaka, säger Victor Hedman till sportbladet.

Victor Hedman och Tampa Bay körde över Toronto.
Foto: Cole Burston/TT NYHETSBYRÅN
Victor Hedman och Tampa Bay körde över Toronto.

Han opererade en höft i somras, så det har tagit superstjärnan Brayden Point lite tid att ta sig tillbaka till stridbart skick – och under tiden har ett aningen skakigt Tampa om inte lidit så i alla fall saknat honom djupt.

Hur mycket han betyder framgick med all önskvärd tydlighet när han i natt till sist gjorde comeback.

Den 23-årige kanadensaren – som strax innan grundseriestarten skrev på ett nytt treårskontrakt värt 200 miljoner kronor – smackade omedelbart in två mål och spelade fram till ett och ledde Lightning till en minst sagt övertygande 7-3-seger.

– Brayden är en av världens allra bästa tvåvägsspelare, hälsar Victor Hedman, som själv stod för en assist i sin 700:e NHL-match, i ett sms efteråt.

– Jag är väldigt glad att han är tillbaka. Och över att vi studsade tillbaka på det här sättet efter förlusten mot Carolina senast.

Andreas Johansson gjorde ett av Toronto-målen under en våldsamt svängig förstaperiod – och William Nylander assisterade till ett.

▪▪▪

Regerande mästarna St. Louis hade oväntat svårt borta mot Ottawa och hamnade i både 0-2- och 2-3-underläge, men lyckades med hjälp av sin rutin vända på matchen och vann till sist med 6-4.

– Vi har så bra självförtroende. Vi vet att vi kan komma tillbaka i såna här matcher, säger stjärncentern Ryan O’Reilly till nhl.com.

Oskar Sundqvist gjorde sitt andra mål för säsongen, direkt efter en tekning, framspelad av Alex Steen, och omsusade Ottawa-backen Erik Brännström noterades för sin allra första NHL-poäng, i form av en assist.

▪▪▪

Niklas Hjalmarsson är ju mest känd för sina defensiva kvaliteter, men ibland slår han till även framåt och i natt hjälpte han Arizona till en mycket meriterande 4-1-seger mot Vegas genom att i slutet av andra perioden stänka in en puck från blålinjen,

Det var ingenting mindre än smålänningens 25:e fullträff i NHL. 

Carl Söderberg tog sig in i protokollet med två assist.

▪▪▪

Detroit Red Wings fortsätter överraska. I natt slog de Montreal med 4-2 – i mäktiga Bell Centre.

– Vi spelar stor hockey just nu, säger Anthony Mantha till nhl.com.

Han prickade in ytterligare ett mål mot Habs och Jacob De La Rose hade en assist.

▪▪▪

Nejdå, Pittsburgh tänker inte lägga sig ner och dö. De stod upp bra mot Anaheim hemma i PPG Paints i natt och vann med 2-1. Sidney Crosby gjorde det ena målet och spelade fram till det andra.

▪▪▪

Efter två mål och två assist i Winnipegs hemmapremiär mot Minnesota i natt har Patrik Laine övertagit ledningen i poängligan.

– Mitt mål för säsongen är att jobba så hårt jag bara kan i varje match och det har jag gjort, säger han till nhl.com efter 5-2-segern.

Joel Eriksson-Ek assisterade till ett mål för Minnesota, som åkte på tredje raka förlusten.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: