Publicerad 2019-11-27

AIK:s tunga säsong fortsätter.

Mot Västervik kom tolfte förlusten på de tretton senaste matcherna.

AIK Ishockey

Nye tränaren Bobo Simensen tände AIK efter nio raka förluster. Men efter segern mot Mora har effekten klingat av. Mot Västervik kom tredje raka förlusten och den tolfte på de tretton senaste matcherna.

Bortalaget tog ledningen i den första perioden efter att Rob Bordson satt 1-0. I slutet av andra ökade 19-årige Lukas Wernblom på till 2-0.

Tvingades byta målvakt

I början av den tredje perioden tvingades AIK byta målvakt efter att Johannes Jönsson åkt på en skada. August Hedlund ersatte honom i målet och i mitten av perioden kunde Jacob Svensson tända AIK:s hopp med reduceringen. I stället kunde Bordson sätta sitt andra mål och punktera matchen efter ett mål i tom kasse.

Men närmare än så kom aldrig AIK som är fortsatt jumbo i hockeyallsvenskan.