Rögle förlorade sjätte raka – på tre minuter

Publicerad 2017-01-14

I ledning mot HV71 halvvägs in i matchen.

Men tre mardrömsminuter sänkte krisklubben Rögle – som nu har sex raka förluster.

– Vi hittar en väg att förlora, det är synd, säger tränare Anders Eldebrink till C More.

Rögle BK
HV71

Rögles formsvacka växer sig bara djupare och djupare.

I Ängelholmsklubbens senaste match, som spelades på fredagen, var visserligen nyförvärvet Edwin Hedberg och comebackande Ludvig Rensfeldt tillbaka, men det hjälpte ändå inte då det blev förlust mot HV71.

På lördagskvällen möttes lagen igen – och ännu en gång blev Rögle poänglösa.

Det såg dock länge bra ut.

Tre mardrömsminuter

Rögle tog ledningen i slutet av den första perioden via Ludvig Rensfeldt. HV71 kvitterade i början av den andra perioden innan Filip Karlsson snappade upp sin egen retur och sköt in 2–1, då var halva matchen spelad.

Men där slutade också det roliga för Rögle.

Bara minuten efter ledningsmålet kvitterade HV, och tre minuter senare var ställningen 4–2 efter mål av Simon Önerud och Kevin Stenlund.

– Vi tar en utvisning, de gör 2–2 och det avgör matchen. De kommer in i den, vi hittar ett sätt att förlora, det är synd, säger Anders Eldebrink till C More.

Tredje raka segern

Innan den andra perioden var slut hann även Mattias Tedenby, på straff, skjuta in 5–2.

Rögle fick in ett tröstmål i slutskedet men kom aldrig närmre.

HV71 vann med 5–3, tog därmed sin tredje raka seger och befäster sin fjärdeplats i SHL.

Rögle har sex raka förluster och har alltjämt sex poäng upp till Leksand, och ytterligare tre till Örebro på säker mark.

– Prestationen i stort är ändå okej. De sista tre-fyra minuterna ligger vi på som vi ska. Med energi och vi vågar spela. Den desperationen måste vi ha hela matcherna, säger Eldebrink.