Dubbla skador på World Cup-svenskar

Publicerad 2016-02-21

Bilderna som Tre Kronor-coachen inte ville se

Massor av svenskpoäng – men matchen kom ändå att överskuggas av skador på två givna World Cup-svenskar.

Både Alexander Steen och Oliver Ekman-Larsson tvingades lämna matchen tidigt framför ögonen på Tre Kronor-coachen Johan Garpenlöv.

– Alla är oroliga så klart eftersom han är vår bästa spelare, sa Arizona-kaptenen Shane Doan.

Arizona förlorade hemmamatchen mot St. Louis med 6–4, efter en svensk målkavalkad (Alexander Steen, Carl Gunnarsson och Patrik Berglund.)  Men förlusten hamnade i skuggan av en annan  – den av Oliver Ekman-Larsson som tvingades utgå efter bara en halv minut in i matchen.

Den svenske backstjärnan skadade sig i samband med en tripping på Vladimir Tarasenko, och uppges ha fått en skada på nedre delen av kroppen. Han testade att fortsätta men gjorde bara ett kort byte till.

– Han ville komma tillbaka, men ju mer vi undersökte så bestämde vi oss för att hålla honom borta, säger coachen Dave Tippett.

Toppbacken har gjort 17 mål den här säsongen och står hittills på personbästa med 45 poäng.

Steen axelskadad

Men det var inte det enda oroande som Johan Garpenlöv, forwardscoach i det Tre Kronor som ska spela World Cup i september, fick se i Gila River Arena i natt när han scoutade svenskar inför höstens storturnering.

St. Louis-snipern Alexander Steen tacklades hårt av Arizona-backen Kevin Connauton mot sargen och lämnade matchen redan i första perioden med smärtor i axeln.

Coachen Ken Hitchcook ville inte avslöja hur allvarlig skadan på Steen var, och svensken ska undersökas vidare under söndagen.

Steen hann dock med att sätta en kasse från snäv vinkel och assistera vid 1–0 dessförinnan. Steen ligger två i Blues interna poängliga med 47 poäng, 17 mål och 30 assist, efter 61 matcher.

Men det fanns lite ljus i svenskmörkret också.

Carl Gunnarsson dunkade in ett slagskott och Patrik Berglund styrde in ett mål och bidrog i Blues målfest som slutade med en 6–4-seger.

På kvällen den 2 mars ska lagen presentera minst 16 spelare var till World Cup – men Tre Kronor-ledningen har öppnat för att man kan släppa fler namn redan då.