Stjärnan tillbaka – då vaknade Väsby

Publicerad 2021-03-20

Raphaël Lavoie

Två raka förluster och kniven mot strupen.

Men med lagets stjärna Raphaël Lavoie tillbaka i laget vann Väsby med 3–1 mot Kristianstad.

– En av de bästa spelarna i ligan, säger Väsbys Tobias Lindberg i CMore.

Under fredagskvällen blev det klart vilka lag som möts i Hockeyallsvenskans kvartsfinaler. Detta efter att Västerås och AIK tagit sig vidare från play in. På lördagen hade Kristianstad chansen att säkra en biljett i nästa års Hockeyallsvenska vid en seger i det tredje play out-mötet med Väsby.
Väsby som var i brygga inför matchen och har haft svårt för Kristianstad hela säsongen. Kristianstad vann tre av fyra möten i grundserien och vann dessutom de två första play out-matcherna mellan lagen.
Men med skyttekungen Raphaël Lavoie tillbaka i laget efter avstängning lyfte sig Väsby rejält och ledde efter två perioder med 2–0.

Efter en mållös första period gjorde Tobias Lindberg 1–0 tidigt i den andra perioden. Paul Bittner skickade iväg ett dragskott från blålinjen som Lindberg styrde in bakom Kristianstads målvakt Calle Clang.

Höll på att göra självmål med handen

Jacob Spångberg gjorde 2–0 och målet var nästan identiskt med det första. Spångberg drog iväg ett skott ifrån samma läge som Bittner gjorde cirka tio minuter tidigare, men den här gången gick pucken raka vägen in i mål, utan styrning.

Väsby gjorde en bra match och såg ut att segla mot segern och vann bland annat skotten med 46–32. Men det skulle dock bli rejäl nerv i slutet av matchen efter att Kristianstad kvitterade med fem minuter kvar. Kort därefter måljublade Kristianstad igen efter att Väsbybacken William Worge Kreu höll på att, med handen, kasta in pucken i det egna målet.

Matchen slutade 3–1 till Väsby efter ett mål i tom bur i slutminuterna.

Målskytten Tobias Lindberg var nöjd med lagets prestation och glad över att ha lagets stjärna Raphaël Lavoie tillbaka på isen.

– Jag är så stolt faktiskt över laget. Vi kommer ut hit med ryggen mot väggen, vinna eller försvinna och vi har spelat jättebra. Lavoie ser spelsugen ut och är en av de bästa spelarna i ligan enligt mig så det är vi jättetacksamma för, säger Lindberg i CMore.

Nästa match spelas i Kristianstad redan imorgon, söndag.