Lindholms första för året gav Boston historisk seger

Skellefteåsonen måldebuterade i rivalmötet

Publicerad 2019-10-23

Ifjol gjorde Pär Lindholm NHL-debut med Toronto Maple Leafs.

I natt såg han till att sänka sina forna lagkamrater – med sitt första mål för rivalen Boston Bruins.

Segern var dessutom Bostons 300:e mot Maple Leafs någonsin.

För bara några dagar sedan när lagen möttes knep Leafs en tung seger.

Men när de i natt möttes på nytt var Bruins storleken större.

Efter att lagen återigen varit jämna genom de första två perioderna skruvade brunbjörnarna upp tempot i tredje.

Brett Ritchie kunde tidigt sätta 3–2 och när Toronto jagade en kvittering i slutet av matchen klev Lindholm fram.

”Hade öppet mål”

Han gjorde Sean Kuraly sällskap i en kontring och kunde påpassligt forcera in en retur med två minuter kvar av matchen – spiken i kistan för Leafs.

– Det var inte jättesvårt, jag hade öppet mål, säger Lindholm efter matchen.

Målet var Lindholms första för säsongen, och det första han gjort sedan han lämnade Toronto vid trade deadline i våras.

Boston har nu 300 segrar genom historien mot Toronto, fler än mot någon annan klubb.

William Nylander spelade fram till ett av Leafs mål i matchen.

Han har nu 7 poäng på 11 matcher hittills den här säsongen

Näst poängbäst av alla svenskar hittills i år är Rasmus Dahlin med 10 pinnar på lika många spelade.

I natt stod backbegåvningen för en assist när hans Buffalo besegrade San Jose Sharks med 4–3 på övertid.

Även Victor Olofsson noterades för en passningspoäng medan Erik Karlsson gjorde 1+1 för Sharks.