Publicerad 2019-10-30

NEW YORK. Man kunde nästan tro att ryske Carolina-stjärnan Andrei Svechnikov hade sett Nils Höglanders drömmål i SHL innan han snörade på sig skridskorna i natt.

För mot alla odds gjorde han ett nästan identiskt ett mot Calgary

– Helt sjukt att de gör det samma dag, säger Svechnikovs svenske lagkamrat Lucas Wallmark till Sportbladet.

Mål som det Nils Höglander gjorde mot Djurgården på Hovet under tisdagskvällens tror man förstås att man bara kan få se ungefär en gång per decennium.

Men det tog alltså bara några timmar innan det kom en repris i NHL…

Halvvägs in i tredje perioden i Carolinas hemmamöte med Calgary, när gästerna hade ledningen med 1-0, fick Andrei Svechnikov pucken av Lucas Wallmark bakom motståndarkassen – och gjorde precis som Höglander (minus uppsnurrning av back, det får vi ändå ge Rögle-artisten): Han la pucken på bladet och stoppade, på Zorro-vis, in den bakom David Rittich.

Det var omöjligt att inte fråga sig om han möjligen hade sett highlights från SHL under eftermiddagen och blivit inspirerad.

”Bara en tidsfråga”

– Nä, ha ha, det han inte, säger Lucas Wallmark när vi når honom efteråt.

– Det otroliga är att ”Svech” tränat på den varianten varenda dag sedan förra säsongen började. Det var bara en tidsfråga innan det skulle komma. Men det är ju helt sjukt att han och Höglander gör det samma dag.

Som om det inte vore nog såg Svechnikov några minuter senare till att avgöra matchen med ytterligare ett mål. Inte lika snyggt – men ändå.

Calgarys mål gjordes av Elias Lindholm. Det betyder att han, med sammanlagt åtta fullträffar, rycker i toppen av svenska målligan.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se