Avgör matchen för Leksand – sittande på knä

Mattias Ritola avgjorde mot Karlskrona

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN (ARKIV)

Ni är ett litet steg närmare SHL, Leksand.

Sittande på knä skickade Mattias Ritola in 5–4-målet som gör att masarna har allt i egna händer i slutspelsseriens avslutning.

– Jag får lite tid och kan egentligen bara kasta mig, säger Ritola till C More Live.

Leksand öppnade slutspelsserien med tre raka segrar. En fjärde på bortaplan mot Karlskrona och greppet om sexlagsgruppen skulle vara bergfast inför den sista omgången.

Men två misstag i mittperioden kunde ha grusat drömmen. Linus Karlsson slog en felpassning till hemmalagets Linus Karlsson som satte 3–3. Strax därefter ställde Niklas Johansson om i boxplay och stänkte in 4–3.

”En rätt dålig match”

Leksand behövde en poäng för att behålla ledningen i slutspelsserien. Den ordnades av Linus Persson som kvitterade med tre minuter kvar.

I förlängningens tre mot tre-spel rundade Mattias Ritola målet och stod på knä när han svepte in 4–5-pucken.

– Det betyder jättemycket, men över 60 minuter gör vi en rätt dålig match, säger Ritola till C More Live.

Om målet säger han:

Två steg till SHL

– Det blir lite bök, vi vänder i mittzon och han är långt ut. Jag får lite tid och kan egentligen bara kasta mig.

I sista omgången möter Leksand Modo på hemmaplan medan tabelltvåan Västerås (2–1-seger mot Karlskoga i dag) har Karlskrona hemma. En poäng skiljer topplagen åt (därtill har Leksand åtta mål bättre i målskillnad).

Laget som går vinnande ur kampen är två steg från SHL.

Det första är att möta förloraren i hockeyallsvenskans final som avgörs i morgon mellan AIK och Oskarshamn. Steg två är att kvala mot Mora.

En sak till är värd att notera från omgång fyra i slutspelsserien: Modo hade på förhand en teoretisk chans att vinna tabellen och vann mot Västervik med 5–1, men Leksands seger gör att Modo inte har något kvar att spela för.

Publicerad:

LÄS VIDARE