Oskarshamn besegrade Brynäs efter förlängning

Uppdaterad 2022-09-23 | Publicerad 2022-09-22

De båda respektive premiärerna för Oskarshamn och Brynäs blev målrika tillställningar. Men när de båda drabbade samman under torsdagskvällen blev det en desto mer målsnål historia.

I en match där mycket handlade om de båda målvakterna blev Antti Suomela till slut matchhjälte för Oskarshamn.

– Jag känner Vehviläinen ganska väl och vet att han är en bra målvakt. Jag fick sätta dit den på det enda stället som var ledigt, säger matchvinnaren i C More.

Brynäs IF

Såväl hemmalaget Oskarshamn som gästerna Brynäs jagade säsongens första trepoängare.

Men efter en målsnål och delvis tillknäppt tillställning i Be-Ge Hockey Center blev det något av målvakternas match, där Brynäs målvakt Veini Vehviläinen stod för matchens parad med en elegant räddning med plockhandsken i den andra perioden.

PLUS: 2+10 för snack: Dick Axelsson om Oskarshamn

Kvitterade med två sekunder kvar

Det dröjde till slutet av den andra perioden innan matchens första mål skulle komma. Oskarshamn slarvade i uppspelet, och Greg Scott tackade och tog emot när han hittade luckan i krysset. 1–0 för Brynäs med två minuter kvar av mittenperioden.

Men Oskarshamn hann replikera innan perioden var över, för med blott två sekunder kvar kunde Patrik Karlkvist kvittera i numerärt överläge och jämna ut siffrorna inför den avslutande perioden.

Suomela matchhjälte

Intensiteten i matchen steg rejält i den avslutande perioden där båda lagen jagade tre poäng. Men såväl målvakter som målramar stod i vägen för ytterligare mål.

Matchen gick till förlängning, och det blev till sist finländaren Antti Suomela som fick sätta dit avgörandet. Suomela blev fri, och gjorde inga misstag när han såg till att bonuspoängen stannade kvar i Oskarshamn.

– Jag känner Veini (Brynäs målvakt) ganska väl och vet att han är en bra målvakt. Jag fick sätta dit den på det enda stället som var ledigt, säger matchvinnaren Suomela i C More.

”Kan du spela bra här kan du spela bra i vilken liga som helst”

Matchhjälten har bara hunnit med att spela två matcher i SHL hittills i sin karriär, men har redan hunnit imponeras av nivån som ligan håller.

– Det är en riktigt bra liga. Det finns många bra spelare och det är svårt att få de här riktigt heta chanserna för att lagen försvarar sig så bra. Kvalitén är väldigt hög. Det är en bra utmaning för mig, och de andra också. Kan du spela bra i den här ligan kan du spela bra i vilken liga som helst, säger han till Barometern.