Fagemo hyllas av Los Angeles-legendaren

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Los Angeles-draftade Samuel Fagemos junior-VM blev en succé.

Nu hyllas han av klubbens general manager tillika förre storspelaren Rob Blake.

– Det var en viktig del för honom att växa som spelare och vi ser fram emot hans fortsatta utveckling, säger Blake till Sportbladet.

Draften 2018 var första gången Samuel Fagemo var tillgänglig. 217 namn ropades upp – men inte Fagemos.

Sommaren efter blev han till slut draftad när Los Angeles Kings valde Frölundaspelaren i andra rundan. Efter det har NHL-klubben fått se sin unge adept ta steg i sin utveckling.

”Förtjänade sina utmärkelser”

Något som blev tydligt under JVM.

Fagemo var en ledande spelare i det svenska bronslaget, vann poängligan och kom med i turneringens all star-lag – som första svensk på 20 år.

– Vi är stolta över Samuel, Tobias (Björnfot) och alla våra spelare som var med i junior-VM. Samuel utmärkte sig med en framgångsrik turnering och växte ut till en nyckelspelare och ledare för Sverige. Han förtjänade sina utmärkelser, representerade sitt land på ett bra sätt och vi kunde inte vara gladare för hans skull, säger Los Angeles general manager Rob Blake i ett mejl till Sportbladet.

TT
Foto: Linus Fagemo och Rob Blake.
TT

Försökte ta en plats

I höstas försökte Fagemo slå sig in i NHL men vände till slut tillbaka till Frölunda. Han har tidigare sagt att han känner sig redo för NHL. Nästa säsong lär han ta chansen på nytt och inte helt oväntat följer Los Angeles 19-åringen med stor tillförsikt.

– Det (JVM) var en viktig del för honom att växa som spelare och vi ser fram emot hans fortsatta utveckling, säger Blake.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!