Revansch för Malmö efter förnedringen

Sylvegård med hattrick mot bottenlaget Timrå

Publicerad 2018-11-18

Förnedrade med 9–0 senast av Skellefteå.

Men Malmö reste sig och tog en 4–1-seger hemma mot Timrå efter hattrick av Emil Sylvegård.

– Man kan inte deppa ihop för mycket, säger Emil Sylvegård i C More.

Det var en svart torsdag senast för alla Malmösupportrar och spelare. Skellefteå pulveriserade skåningarna med 9–0 på hemmais. Klubbens värsta förlust i högstaligan någonsin.

Men det var inte tal om början på en längre formsvacka. I dag studsade man tillbaka mot bottenlagen Timrå på hemmais.

Malmö tog kommandot direkt och sköljde över Timrå i första akten. Det enda som saknades var ett mål på ett av de 14 skott man sköt.

– Vi har dikterat det mesta där ute, men jag skulle vilja ha lite mer attackpsyke, sa tränaren Peter Andersson i C More.

Delad serieledning

Det fick han i andra perioden. För då kom den retroaktiva utdelningen när först Martin Janhols gjorde 1–0 och sedan styrde Emil Sylvegård in 2–0.

Men det blev spännande. I början av tredje perioden reducerade Rikard Palmberg med ett spektakulärt halvvolley-direktskott.

Timrå hade sedan ett par riktigt heta chanser de sista sju minuterna utan att få hål på Oscar Alsenfelt. Istället avgjorde Emil Sylvegård med sin andra kasse i powerplay. Ett omdiskuterat mål som videogranskades och rörde upp känslor på bortabänken.

”Skottsektorn det händer”

– De bedömer att målvakten inte har en chans att rädda så det ska vara mål, säger Timråtränaren Fredrik Andersson som ändå accepterade beslutet till slut.

Sylvegård var dock inte klar där, han satte även 4–1 i öppen kasse för ett hattrick.

– Det var roligt, det handlar om att vara på rätt ställen och vilja göra mål. Det är i skottsektorn det händer, säger Sylvegård.

Segern tar Malmö upp på 33 poäng, det innebär delad serieledning med Luleå och Frölunda. Timrå är kvar som nästjumbo.