Publicerad 2018-11-25

Toppmöte på Hovet mellan AIK och Oskarshamn.

Då avgjorde hemmalaget med två mål inom 25 sekunder.

Fredric Weigel stod för ett vackert solomål när AIK tog över serieledningen.

Det var två lag med lysande formkurvor bakom sig som ställdes mot varandra då AIK på andra plats tog emot serieledande Oskarshamn.

Men publiken bjöds inte på någon målfest, åtminstone inte till en början.

Matchklockan hann nästan ticka halvvägs in den andra perioden innan det första målet föll – då Sam Marklund gav AIK ledningen i powerplay. Därefter tog det bara 25 sekunder för Fredric Weigel att utöka ledningen med ett vackert solomål.

26-åringen transporterade pucken hela vägen från egen zon, bröt sig in mellan IKO-försvararna och avslutade med ett distinkt handledsskott.

Nya serieledare

Ett matchavgörande ryck av AIK skulle det visa sig. Hemmalaget hade bud på fler mål och övertygade i den andra perioden, men det föll inga fler mål i matchen. Målvakten Erik Källgren spikade igen även i den tredje perioden och räddade totalt 20 skott i 2–0-segern.

AIK tog därmed över serieledningen med 49 inspelade poäng på 22 matcher. Oskarshamn ligger tvåa på 48 poäng samtidigt som Leksand på tredje plats nu har åtta poäng upp till serieledningen då laget förlorade mot Södertälje efter ett omtvistat mål.

Björklöven såg ut att slarva bort tre poäng då man tappade 4–1 till 4–4 hemma mot Västerås sent i den tredje perioden. Men Fredric Andersson frälste hemmalaget med sitt 5–4-mål, endast 25 sekunder efter Västerås kvittering.

Mycket mål även i Västervik där bortalaget Karlskoga segrade efter en mäktig vänding. I slutet av andra perioden låg man under med 1–4, men fem raka mål senare stod man som vinnare med slutresultatet 6–4.

Tony Mårtensson låg bakom det mesta i Almtunas seger. Först stod han för ett mål och tre assist i mötet mot Pantern som slutade 4–4 efter ordinarie tid. Sedan satte han den avgörande straffen som gav Almtuna extrapoängen.