Forsbergs hälsning tände Leksand

Av: Tomas Ros

Publicerad:

Leksand gjorde succé i slutspelsserien.

Bland annat tack vare en hälsning från skadade Tobias Forsberg.

– Vi håller inom laget vad han sa. Men det boostade oss. Han hade älskat att spela de här matcherna, säger Forsbergs vän och tidigare kedjekamrat Jon Knuts.

Fem raka segrar och förstaplats i slutspelsserien. Det innebär att säsongen och SHL-drömmen lever för Leksands IF.

En spelargrupp som har haft en speciell resa, eftersom medspelaren Tobias Forsberg skadade sig allvarligt i slutet av december och fortfarande vårdas på sjukhus i Uppsala.

Det är osäkert hur svårt skadad Forsberg är, om han kan spela ishockey igen.

Inför slutspelsserien fick laget en hälsning från Tobias.

– Vi håller internt vad han sa, men självklart har det boostat oss. Han är med oss hela tiden och vi vet hur gärna han hade velat spela de här matcherna. Han älskade den här tiden på året, säger Jon Knuts.

”Tänker på honom hela tiden”

Knuts, Forsberg och lagkaptenen Martin Karlsson utgjorde den så kallade ”krigarkedjan” i Leksand, och har spelat tillsammans i flera år.

– Jag tänker på Tobias hela tiden. Släpper inte honom. Det är så speciellt det som har hänt. Vi har ju även hans nummer på våra matchtröjor och sedan har alla i laget köpt en special-t-shirt, säger Knuts och visar upp den framför Sportbladets kamera.

Foto: TOMAS ROS / BILDBYRÅN

Budskapet på t-shirten:

”Vad som än sker längs livets allé – står vi bakom dig, en vitblå armé.”

Nu väntar AIK i ett dubbelmöte.

Kapten Karlsson vet vilka som är favoriter.

– Det är AIK. De vann ju serien. De har all press på sig. Vi kan åka ned till Hovet, njuta av publiken och spela loss. Jag kan knappt bärga mig. Tänk om vi kunde spela redan på torsdagen, säger Karlsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE