Publicerad 2022-04-25

NEW YORK. Washington håller andan.

Alex Ovetjkin lämnade isen skadad i natt – och ingen vet ännu hur illa tilltygad han är.

– Han ska undersökas grundligt, sedan får vi se, säger coachen Peter Laviolette.

Det var i början av tredje perioden i hemmamötet med Toronto Washington Capitals värsta mardröm – kanske – besannades.

Alex Ovetjkin kom fri mot Erik Källgren i gästernas kasse men missade och snubblade sedan så illa på svenskens klubba att han föll rakt in i sargen med ena axeln före.

Den 36-årige, numer kontroversielle ryssen blev liggande på isen i smärtor, tog sig såsmåningom grimaserande ut i omklädningsrummet och återkom sedan inte mer i matchen.

Med exakt en vecka kvar till slutspelsstarten utlöser en sådan incident givetvis stor oro i den amerikanska huvudstaden. Skulle Ovetjkin vara så svårt skadad att han inte kan spela när allvaret börjar reduceras Capitals chanser avsevärt.

Men ännu finns inga besked om hur det är ställt med honom.

– Jag har inte pratat med våra läkare, men han ska undersökas grundligt och sedan får vi se, säger coachen Peter Laviolette efter slutsignalen.

Matchen var ingen höjdare för Caps i övrigt heller. De hade ledningen med 3-1 långt in i tredje perioden, efter mål av bland andra Marcus Johansson, men Leafs kom tillbaka och utjämnade och vann till slut på straffar.

– Frustrerande. Vi ska inte kunna förlora en sån här match, suckar Laviolette.

Carl Dahlström och Pierre Engvall hade varsin assist för gästerna.