Gretzky ljög om tuggummi – stäms på hundra miljoner

Janet Jones Gretzky skrev att hennes man gick ner 16 kilo med hjälp av ett tuggummi.

Nu stäms paret Gretzky på över hundra miljoner kronor av mannen bakom tuggummit.

Wayne Gretzky, 61, är inblandad i en tuggummihärva som han nog inte trodde att han skulle vara med om när han var världens bäste ishockeyspelare.

Det amerikanska magasinet Us Weekly har tagit del av en stämningsansökan som lämnades in till rätten i Los Angeles under måndagen.

PLUS: Leifby: Nytt svenskt rekord i karaktärslöshet


Ljög om tuggummit

Dokumenten lämnades in av Steven Sparks som hävdar att Wayne Gretzky och hans fru Janet Jones Gretzky bär skulden till att han förlorat miljontals dollar.

I stämningsansökan skriver Steven Sparks att han 2018 anlitade Jones Gretzky som talesperson för tuggummit OMG (Overeating Management Gum), som han berättar att han själv skapade.

Janet Jones Gretzky gjorde sedan sitt jobb. Bland annat när hon, i ett numera borttaget, Instagram-inlägg gratulerade Tiger Woods till en Masters-seger och samtidigt skrev att Wayne Gretzky gick ner 35 pounds (knappt 16 kilo) på två månader med hjälp av tuggummit.

”Tugga tuggummi, gå ner i vikt”, skrev Jones Gretzky.

Stäms på 104 miljoner

Wayne Gretzky ska sedan ha avslöjat att han ljög om sin viktnedgång och Steven Sparks hävdar att lögnen var en del av en plan som gjorde att paret Gretzky skulle tjäna pengar på börsen.

Affärsmannen skriver att de först medvetet höjde värdet på tuggummits aktie genom sin reklam men att de sedan var medvetna om att aktien skulle minska i värde när lögnen avslöjades.

På grund av Gretzkys lögn vill Steven Sparks nu stämma paret på 10 miljoner dollar, vilket är drygt 100 miljoner kronor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN