Senaste mötet var avslaget och målfattigt.

Onsdagens returmöte mellan Troja-Ljungby och Mora IK blev raka motsatsen.

I matchen föll totalt 13 mål.

När lagen möttes under måndagen var det målfattigt och avslaget.

Under onsdagen var det dags för returmöte och då såg målen ut att aldrig ta slut.

Bytte ledning med varandra

Det var bortalaget som inledde starkast och tog ledningen med både 1–0 och 2–0 i den första perioden. Men det skulle vara långt ifrån över.

Troja stod för en stark vändning och i mitten av den andra perioden var det hemmalaget som hade ledningen med 3–2. Mora lyckades komma tillbaka genom den notoriske målskytten Johan Persson och innan perioden var över ledde Dalalaget igen.

– Vi gör precis tvärtom mot vad vi har pratat om, sade en besviken Lukas Wernblom till C More efter perioden trots ledning.

Tidigt i den tredje utökade Mora till 5–3 och där skulle man kunna tro att matchen eventuellt var punkterad. Men icke.

Vände till ledning på tre minuter

Hemmalaget stod för ytterligare en stark vändning och på drygt tre minuter hade smålänningarna vänt till ledning igen, mycket tack vare Oscar Öhman som gjorde sitt tredje för kvällen och fullbordade ett hattrick.

Då plockade Mora ut målvakten och med mindre än en minut kvar att spela kvitterade de.

Matchen gick till straffar och där drog Troja det längsta strået och vann med 7–6.

– Det var en sådan typ av match. Men nu vann vi en hockeymatch igen, det var längesen vi gjorde det, säger Trojas tränare Roger Forsberg.