Chicago Blackhawks

Mästartränaren anklagas för sexuella övergrepp

Av: 

Moa Berander

HOCKEY

En spelare ur Chicago Blackhawks mästarlag 2010 har valt att stämma klubben, uppger WBEZ Chicago.

Den anonyma spelaren menar att han och en lagkamrat utsattes för sexuella övergrepp av klubbens videocoach, Brad Aldrich, vilket klubben ignorerade.

Både tränaren och klubben nekar till anklagelserna.

Foto: Charles Cherney / TT NYHETSBYRÅN

Under Stanley Cup-slutspelet 2010, som Chicago Blackhawks segrade i, menar en anonym spelare att han, och en till spelare i laget, utsattes för sexuella övergrepp och trakasserier, av en man i tränarstaben, uppger WBEZ Chicago.

Anklagelserna riktas mot videocoachen Brad Aldrich, som enligt den anonyma spelaren ska ha skickat opassande sms samt hotat att skada spelaren, både fysiskt och psykiskt, om han inte gick med på sexuellt umgänge med tränaren. Spelaren vittnar också om att Aldrich ska ha satt igång en porrfilm och onanerat framför honom, utan hans samtycke.

Nekar till anklagelserna

Den anonyma spelaren har nu valt att stämma Chicago Blackhawks, grundat på anklagelserna att klubben ignorerade hans anklagelser mot Aldrich. Spelarens advokat menar att dessa händelser har förstört hans liv, och hans professionella hockeykarriär. Enligt WBEZ Chicago nekar Aldrich till alla anklagelser, genom sin advokat.

Klubben Chicago Blackhawks säger att de ser allvarligt på anklagelserna mot deras före detta tränare, samtidigt som de nekar till anklagelserna.

– Baserat på vår utredning, anser vi att anklagelserna mot organisationen saknar värde och vi är säkra på att laget kommer frias, säger vice kommunikationschef för klubben, Adam Rogowin.

Spelaren ska ha berättat om övergreppen för klubbens mentala coach, vid tidpunkten då de inträffade.

2013 dömdes Aldrich för ett sexualbrott i Michigan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Galna ryktet: Sam Hallam till Rangers?

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Chicago Blackhawks

NHL

Ishockey