Vände och vann i hemmamötet med Södertälje

Publicerad 2020-11-04

Modo vann mot Södertälje.

Ny – temporär – Modotränare.

Då vann också laget efter att ha hämtat upp ett 1–3-underläge mot Södertälje.

– Det är små kliv som gäller, säger tillfällige huvudtränaren Pär Styf efter matchen.

Under tisdagen valde Ville Nieminen att lämna tränaruppdraget i Modo efter en tung inledning i hockeyallsvenskan. Tills vidare är det Pär Styf, med hjälp av Urban Omark och Andreas Eriksson, som tar över huvudansvaret för Örnsköldsvikslaget.

Och den tillfälliga ledarkonstellationen fick önskad effekt direkt i onsdagens möte med Södertälje.

”Kan gå lite troll”

Men trots att Modo inledde piggast och vann vann skotten i den första perioden, var det Södertälje som gick till periodvila med en 2–0-ledning efter mål av Emil Aronsson och Ludwig Blomstrand. En Blomstrand som visste att det skulle bli tufft mot ett taggat Modo.

– Man har spelat hockey ett tag och man vet att det kan gå lite troll i lag. De (Modo) har ju ett bra lag på pappret, i den här ligan måste man vara på tårna i varje match för att vinna, säger Ludwig Blomstrand i C More.

Modo reducerade 13 sekunder in i mellanakten genom Kalle Jellvert. Men gästernas replik lät inte vänta på sig, då de gjorde 3–1 när den andra perioden var en halvminut gammal.

Men sedan var det slut på det roliga för gästerna.

Efter ytterligare en reducering kom så också Modos kvitteringsmål – redan 32 sekunder in i den tredje perioden. Matchen gick till förlängning och väl där blev det Modo som tog extrapoängen efter mål av kanadensaren Frank Corrado.

– Vi ville vända underläget direkt och gå till attack direkt. Vi var mer desperata och ville spela anfallshockey, och alla vågade. Det tar vi med oss, säger tillfällige Modotränaren Pär Styf i C More efter matchen.

Trots förlängningsvinsten är Modo ny nästjumbo i tabellen, då Kristianstad vann mot AIK med 3–1.

Bik Karlskoga fick en drömstart i bortamötet med Almtuna, och gjorde två mål med 17 sekunders mellanrum i den första perioden.

Men sedan kollapsade gästerna.

Almtuna, som kom till matchen med två raka förluster, stod för en imponerande vändning då de hämtade upp underläget och vann med 6–3. I och med hemmavinsten klev Almtuna upp på en fjärde plats i hockeyallsvenskan.