Uppdaterad 2020-11-01 | Publicerad 2020-10-30

Han kom från hockeyettan.

Nu har Claes Endre hållit nollan två gånger i hockeyallsvenskan – på nio dagar.

Målvakten räddade 29 skott när AIK besegrade Kristianstad med 2–0.

AIK kom till hemmamatchen mot Kristianstad med tre raka förluster. Senast laget vann var det till stor del tack var Claes Endre som räddade 39 puckar i 3–0-segern mot Tingsryd.

Och i nuläget verkar det vara storspel av Endre som behövs för att AIK ska vinna.

Mot Kristianstad levererade nämligen 24-åringen på nytt. Kristianstad hade sina lägen att göra mål men Endre stod pall för samtliga skott han fick på sig i 2–0-segern.

Kom från hockeyettan

Det är målvaktens andra nolla på sju matcher efter att aldrig tidigare ha spelat i hockeyallsvenskan. 24-åringen, som är stockholmare, kom från Boden och hockeyettan inför säsongen.

– Det är jätteviktigt att ha en målvakt som är på tå som Claes är i dag. Men han får bra hjälp av hela laget. Vi har forwards som täcker mycket skott. Det är en laginsats i dag, så det är kul, säger AIK:s tränare Håkan Åhlund i C More.

I Kristianstads mål gjorde inte heller Calle Clang någon dålig match. 18-åringen släppte dock in ett mål av Anton Holm och det räckte. Fredric Weigel punkterade sedan matchen när han satte 2–0 i tom målbur.

Höstens krislag Modo vann senast övertygande med 6–1 hemma mot Vita Hästen. Men efter 60 minuter hemma mot Västervik är man återigen på förlorarspåret.

Trots ledning tidigt i andra perioden förlorade hemmalaget med 1–2. Stor hjälte för Västervik blev Eelu Tuulola som avgjorde drygt halvvägs i tredje perioden.

Tingsryd var länge illa ute mot Bik Karlskoga. Då klev två nyckelspelare fram. Åtta minuter in i tredje perioden kvitterade lagets poängkung Rasmus Bengtsson och två minuter senare avgjorde NHL-lånet David Gustafsson.

Tingsryd är därmed trea i tabellen, fyra poäng bakom tvåan Timrå.