Carolina gjorde tre mål på 64 sekunder.

Då svarade Toronto med tre mål – på 59 sekunder.

– Jag vet inte hur jag ska förklara det här..., säger Carolinas Erik Haula efter kollapsen.

De som valde NHL-matiné framför ”Bingolotto” i kväll fick se på underhållning utan dess like.

Redan efter fem minuter och tio sekunders spel ledde Toronto med 3-0. Jason Spezza, William Nylander och John Tavares gjorde målen, som ledde till ett blixtsnabbt målvaktsskifte i Carolina (James Reimer ut, Petr Mrazek in).

Tavares var inblandad i samtliga mål och slog därmed ett nytt klubbrekord. Aldrig tidigare har en Toronto-spelare gjort tre poäng så snabbt in i en match.

Tre snabba

Carolina hann dock göra två mål (av Brock McGinn och Martin Necas) innan den första perioden var över, och i den andra fullbordades vändningen – inom loppet av 64 sekunder.

• 15:09 gjorde Martin Necas 3-3.
  • 15.29 satte Erik Haula 4-3.
  • 16:13 ökade Andrei Svechnikov på till 5-3.

Målexplosionen var den fjärde snabbaste i Carolinas historia.

Tre ännu snabbare

Men Toronto ville inte vara sämre. Halvvägs in i den tredje perioden svarade den kanadensiska storklubben med att själva göra tre mål – på 59 sekunder.

”Det här är det konstigaste som hänt på länge”, skriver The Athletics James Mirtle på Twitter.

– Det var som nyårsafton. Fyrverkerier överallt och fina sådana, säger Toronto-målvakten Frederik Andersen.

Mitch Marner gjorde två av målen och spelade fram till det tredje. Stjärnan noterades för totalt fem poäng (2+3) och Toronto vann till slut det galna mötet med 8-6. Svenske Pierre Engvall gjorde det sista målet i öppen kasse.