Publicerad 2021-02-25

Malmö lyfter i tabellen.

Efter tre raka vinster är man nu med i jakten på slutspelsplats.

Förra veckan drabbades Malmö av corona på nytt, och två matcher sköts upp.

När det på torsdagskvällen åter var dags för spel kom lagets tredje raka seger efter 3–1 hemma mot Djurgården.

Efter en mållös första period var det dock gästernas Marcus Högström som kunde bryta dödläget, med sitt andra mål för säsongen.

– Det har varit för dåligt av den varan, men det är inte för sent, säger backen i C More.

18-åringen i slagsmål

Men Malmös kvittering skulle komma. Jesper Jensen Aabo fick fyra skottförsök, där det fjärde försöket letade sig in bakom Mantas Armalis. Det var danskens första mål sedan den 3 oktober.

Matchavgörande 2–1-målet kom med sju minuter kvar av den tredje perioden. Efter en rensning från Malmölägret fick Adam Johnson friläge. Ett friläge han inte var sen att utnyttja när han rundade Armalis och gav hemmalaget ledningen.

Dessförinnan fick Malmös 18-åriga backlöfte Anton Olsson hjälpas av isen efter att ha hamnat i slagsmål med Djurgårdens Albin Grewe. Båda spelarna åkte på matchstraff.

”Som ett slutspel”

Malmös tredje mål (Lars Bryggman) kom sedan i tom målbur.

I och med segern klättrar Malmö till en tionde plats i tabellen.

– Nu känns det som varje match är lika viktig, för alla kan ta poäng mot alla. Det är som ett slutspel och man måste vinna varannan match för att vara säker, säger Malmös målvakt Oscar Alsenfelt i C More efter segern.