”Kan inte ta in spelare som bara vill ha en lön och njuta av livet”

Publicerad 2021-01-22

På pappret skulle Modo inte vinna derbyt mot Björklöven.

Men det gjorde de – med 3–2.

– Det kliar alltid lite extra i magen när det är derby, säger Johan Harju som säkrade Modo-segern.

Det är sisådär elva mil mellan Örnsköldsvik och Umeå. Nu får Björklöven åka tillbaka hem med en bitter derbyförlust mot bottenplacerade Modo.

Mycket på grund av Johan Harju, 34, som skrev på för klubben i december efter spel i tjeckiska Dynamo Pardubice. I tredje perioden klev Harju fram och säkrade Modosegern.

– Det kliar alltid lite extra i magen när det är derby. Vi behöver ta med de extra två procenten vi ger i kväll till varje match. Vi har förlorat för många matcher och släppt in alldeles för mycket mål, säger han.

34-åringen hyllades efter matchen.

– Han brinner för hockeyn och det är just sådana spelare man måste ta in när man tar in äldre spelare. Man ska inte ta in spelare som bara vill ha en lön och njuta av livet. Man ska ta in dem som verkligen vill jobba för laget och visa att man är där för att hjälpa till, säger C More-experten Harald Lückner.

Drömstart av Modo

Derbykänslan satte sin prägel på matchen och efter en mållös första period kunde den ha tagit vilken riktning som helst. Närmast mål var Modos Patrik Karlkvist med ett distinkt skott i stolproten.

I andra perioden hade han riktat in sig och hittade nätmaskorna redan efter knappa 30 sekunder.

Repliken från Björklöven som strax efter genom Olle Liss.

Liss noterades för ytterligare ett mål i den tredje perioden men det räckte inte för en vändning. Modo vann med 3–2.

Övriga matcher i kväll då?

Södertälje fick inte den start klubben önskade och låg under med 0–2 efter första perioden. Lagkaptenen Emil Berglund noterades för ett självmål.

Berglund fick dock sin revansch och reducerade till 1–2 i andra perioden. Södertälje vände matchen mot Almtuna och vann med 3–2.

AIK är tillbaka på vinnarspåret – men målen satt långt inne. Först i tredje perioden lyckades stockholmarna kvittera och matchen gick till förlängning.

Johan Johansson blev matchhjälte när han satte det avgörande målet. AIK vann med 2–1 mot Mora.

Serieledande Timrå knep en säker seger mot Tingsryd. Matchen slutade 1–4 nere i Småland.

Västerås nollade Vita Hästen. Matchen slutade 4–0 och Alexander Lunsjö noterades för två av målen.

Västerås var och nosade på 5–0. Men pucken som Alexander Younan sköt i mål dömdes bort då VIK-spelarna var inne och störde i målområdet.

Efter en lång segertorka (senast den 5 december) vann Väsby mot Västervik. Matchen slutade 4–2 till Väsby.