Södertäljefansens hyllning till skadade Tobias Forsberg

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Stina Stjernkvist / TT

Kämpa Tobbe!”.

Under Södertäljes match mot Västerås hyllade hemmafansen Leksands skadade spelare Tobias Forsberg med en banderoll och stående ovationer.

Både Södertälje och Leksand vann sina matcher i allsvenskan.

I onsdags chockades publiken i Tegera Arena av en otäck skada. Hemmalagets Tobias Forsberg flög olyckligt in i sargen med huvudet före i Leksands möte med Almtuna, och han fick senare flygas via Falu Lasarett till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

En dag senare gav Forsbergs agent Michael Reander lugnande besked:

Under dagen har Tobias genomgått en nackoperation på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Enligt läkarteamet har operationen gått som planerat”, sa han till Leksands hemsida.

Hyllades även i Luleå

Efter Forsbergs otäcka nackskada har flera klubbar, både i SHL och i allsvenskan, visat sitt stöd för den 30-åriga forwarden.

I Luleås match mot Timrå passade Luleåfansen på att hylla Forsberg med en banderoll som det stod ”Kriga Tobbe F” på.

I dagens allsvenska match mellan Södertälje och Västerås (en klubb som Forsberg representerat tidigare) bröts matchen en kort stund i mitten av den andra perioden – då vecklade även SSK:s supportrar ut en banderoll med orden: ”Kämpa Tobbe!”.

”Det vackraste idrotten har att erbjuda”

Såväl supportrar, tränare, spelare på isen och i utvisningsbåset ställde sig upp och applåderade och slog sina klubbor i sargen.

– Det är nästan så vi får ställa oss upp också. Så där har det sett ut på flera arenor, oavsett vilken förening man tillhör. Det här är bland det vackraste idrotten har att erbjuda. Då är alla tillsammans för Tobias Forsberg. Det är så vackert, säger C Mores kommentator Patrik Westberg.

Södertälje vann mot Västerås med 3–1 efter mål av Marcus Oskarsson, Sebastian Dyk och Lindsay Sparks. Anthon Eriksson gjorde VIK:s mål.

▪▪▪

Leksand hade inga problem att klä av Karlskrona på bortais.

3–1-segern innebär att laget nu har två raka segrar – välbehövliga poäng för leksingarna med tanke på att de var i en riktigt usel svacka med nio raka förluster dessförinnan.

Första målet kom redan efter 44 sekunder, av Daniel Gunnarsson.

▪▪▪

Almtuna tog tre viktiga poäng i det allsvenska bottenracet.

Hemmasegern mot tabelltrean Karlskoga satt långt inne, men tack vare Erik Santessons sena 3–1-mål (59.26) tog Almtuna klivet upp i serien – detta trots att Karlskoga reducerade till 3–2 med sju sekunder kvar.

Almtuna är nu uppe på tiondeplats.

Publicerad:

LÄS VIDARE