Leksands drag – tar in tuffing

Av: Tomas Ros

Publicerad:

LEKSAND. Mora körde bokstavligen över Leksand i förrgår.

Nu väljer Leksand att ta in tuffingen Erik Aterius för att få ett mer fysiskt lag.

– Jag kommer fullfölja tacklingarna hela tiden, säger 94 kilos bjässen.

Mora vann komfortabelt i måndags mot Leksand, 5–2, och såg till att serien i allra högsta grad lever.

Ikväll är det match fyra i serien som även går under namnet Slaget om Siljan 3.0.

Leksand väljer att göra en förändring i laget. Mattias Nilsson går ut och tuffingen Erik Aterius går in i laget. Han kommer precis tillbaka till hockeyn efter en avstängning på sju matcher efter en våldsam tackling i J20 Super Elit.

”Kommer spela mitt spel”

Nu ska han tillföra kraft, fysik och stå upp mot Mora, som vunnit den kampen hittills på isen.

– Ska bli en kul match. Blir fullsatt och jag kommer spela mitt spel, det som jag är bra på och det är att använda min fysik. Givetvis kommer jag fullfölja samtliga tacklingar, säger han.

Han säger sig inte ha en så kallad ”hitlist” på Mora-spelare och heller ingen favorit att tackla hos motståndarlaget.

– Nej, jag vill tackla alla i Mora. Fokuserar faktiskt inte så mycket på dem, vi i Leksand gör vår grej och nu ska vi tillbaka till vinnarspåret, säger publikfavoriten.

Efter matchen i Mora i förrgår valde hemmaspelarna att hylla Moras fans. Nu är hemmafördelen omvänd och det är en fullsatt Tegera Arena med en vit vägg som tar emot lagen.

1 av 2 | Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

– Vill påstå att våra fans är minst dubbelt så bra som Moras. Kommer bli en magisk kväll och jag tror vi vinner, säger Aterius, som hade 60 utvisningsminuter på tio matcher i Superelit i höstas.

Leksands marknadschef Patric Skoglund hälsar att matchen är utsåld och att man kunde ha sålt upp emot 10 000 biljetter till matchen.

I Leksands budget la man en kalkyl på två extra matcher efter grundserien. För varje match som Leksand spelar nu ökar intäkterna och klubbens vinst.

– Brutto så tjänar vi cirka 1,5 miljoner kronor på kvällens match. Det är på lösbiljetter, kiosker, souvenirer och lite annat, berättar Magnus Proos, controller och vd för fastighetsbolaget på Leksands IF.

Publicerad:

LÄS VIDARE