NHL

New York Islanders vann tionde raka

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. 1982 vann New York Islanders femton matcher i rad.

I natt, såg de med tionde raka segern, att tvinna ihop sin längsta segersvit sedan dess.

– Det är svårt att göra. Det finns inga lätta kvällar i NHL idag, säger veteranen Cal Clutterbuck efter 4-1-segern mot Ottawa Senators

Det var mitt under sin gloriösa storhetsperiod, när de vann fyra Stanley Cup i rad, Islanders slog sitt klubbrekord med femton raka segrar.

Så överlägsna lag finns inte i NHL längre och det gör det förstås ännu mer remarkabelt att dagens lag nu, 37 år senare, lyckas fullborda den näst längsta segersviten i klubbens historia.

– Fast vi tänker inte på det där. Om inte ni i media berättade för oss hela tiden tror jag inte vi skulle ha en aning om att vi vunnit tio matcher i rad, säger coachen Barry Trotz när han möter media efter 4-1-segern mot Ottawa.

– Vi bara förbereder oss för nästa svåra match. Den här ligan ser snabbt till att man blir ödmjuk och respekterar alla motståndare.

”Finns inga lätta kvällar i NHL i dag”

Spelarna tar sig dock friheten att vara åtminstone lite stolta över sin prestation.

– Det är svårt att vinna så många matcher i rad. Det finns inga lätta kvällar i NHL i dag, säger målskytten Cal Clutterbuck.

Matchen mot Ottawa var för övrigt säsongsdebut i Barclays Center i Brooklyn efter en månad i Nassau Coliseum på Long Island, men flytten fick inte – som somliga hade trott – någon negativ effekt på ligans hetaste lag.

– Nej, rinkarna är lika stora överallt. Vi spelar på samma sätt var vi än är, flinar Trotz.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

NHL-stjärna stämd av kasino

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Ishockey

New York Islanders

Ottawa Senators