Publicerad:
Uppdaterad:

Fiaskot: Stjärnlaget sist i tabellen

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bill Kostroun / TT

NEW YORK. Det hände igen…

New Jersey Devils tappade en ledning i tredjeperioden i jumbomötet med Ottawa och fick stryk – och nu ligger det hårdsatsande, stjärnspäckade laget från Newark mot alla odds sist i den östra konferensen.

– Vi var inte tillräckligt bra och fick vad vi förtjänade, suckar coachen John Hynes efter 4-2-förlusten i The Rock.

De har 2018 års Hart Trophy-vinnare i truppen, liksom  draftettorna från 2017 respektive 2019 – och, sedan i somras, stjärnor som PK Subban, Wayne Simmonds och Nikita Gusev.

Det betyder att New Jersey Devils egentligen SKA vara ett topplag i år.

Men det har blivit precis tvärtom.
Efter nattens blytunga förlust mot Ottawa Senators är de fastnaglade i botten av den östra tabellen.

– Vi spelade rätt bra, men återigen schabblade vi till det i ett par sekvenser i tredje. Vid det här laget borde vi lärt oss att låta bli det, säger lagkaptenen Andy Greene till nhl.com.

”För dåliga”

Ja, det är det märkliga.

De rödvita jävlarna har i de allra flesta matcher hållit påfallande hög klass – men haft en frapperande förmåga att begå förödande misstag och tappa ledningar i slutperioden.

– Men ikväll var vi överhuvudtaget för dåliga i tredje. Det var Mackenzie Blackwood, vår målvakt, som höll oss kvar då. Vi fick vad vi förtjänade, säger coachen John Hynes, återigen hotad av avsked.

Isens kung återfanns dock hos gästerna. Jean-Gabriel Pageau fullbordade ett hattrick när han satte 4-2 i tom kasse i slutsekunderna.

▪▪▪

För tredje gången sedan den kontroversiella flytten till Toronto var John Tavares i natt tillbaka på Long Island för laddat möte med New York Islanders – och han fick lite revansch på sina gamla, numer minst sagt avogt inställda fans genom att göra mål och nå sin 100:e poäng som Maple Leafs-spelare.

Men vare sig det eller William Nylanders åttonde mål för säsongen hjälpte.

Omöjliga Islanders vann med 5-4 – och har nu tagit poäng i tretton matcher i rad.

– Jag är nöjd med vårt powerplay och hur vi dödar utvisningar, men spelet i fem mot fem måste vi städa upp, har coachen Barry Trotz ändå mage att säga till nhl.com…

▪▪▪

Chicago klippte säsongens tyngsta skalp i Vegas i natt – och Erik Gustafsson lyckades äntligen spräcka sin nolla.

Knappa fem minuter in i andra perioden fick han tag i pucken mitt i slutet och svepte in den bakom Marc-Andre Fleury.

Därmed var den 27-årige backstjärnan med och grundlade vad som till sist blev en 5-3-seger – och ytterligare ett bevis på att Blackhawks börjar komma igång.

– Vi är på intet vis perfekta, men vi trendar åt rätt håll och det här bygger vårt självförtroende, säger coachen Jeremy Colliton till nhl.com.

William Karlsson gjorde ett av Vegas mål och spelade fram till ytterligare ett.

▪▪▪

Lite skäll, sedan blir allt bra…

Dallas-coachen Jim Montgomery fick ju ett litet utbrott på sitt lag för några dagar sedan och i natt replikerade truppen på önskat sätt genom att vinna en svår bortamatch mot Calgary med 3-1.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: