Ännu en hjärnskakning i SHL inför premiären

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Linus Sandin fick en smäll i söndags.
Foto: Erland Segerstedt/TT / TT NYHETSBYRÅN
Linus Sandin fick en smäll i söndags.

Redan på försäsongen har SHL-lagen drabbats av hjärnskakningar.

Nu senast lovande HV71-värvningen Linus Sandin och innan Djurgårdsbacken Simon Johansson, Skellefteåcentern Jacob Olofsson och Färjestadforwarden Daniel Viksten.

Sportbladet har gått igenom skadeläget lag för lag, kolla in listan innan du spikar ditt Dream Team inför premiären.

Linus Sandin fick ett smäll mot huvudet när HV71 förlorade SHL-genrepet hemma mot Linköping i söndags, och den 23-årige forwarden fick kliva av matchen.

– Vi har konstaterat en hjärnskakning på honom och han kommer inte spela på lördagen. Däremot finns förhoppning om spel på tisdag, säger HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark.

HV71 möter Rögle på bortaplan i Ängelholm på lördagskvällen, i hemmapremiären väntar sedan Frölunda i Jönköping på tisdagskvällen.

Redan tillbaka

Linus Sandin har kommit till HV71 just från Rögle, den högerfattade vingen fick sitt genombrott förra säsongen med bland seger i den interna skytteligan på 16 mål, åtta matcher i Tre Kronor och uttagen till camp med NHL-laget Boston Bruins.

När det fäller Färjestadforwarden Daniel Viksten har han hunnit komma tillbaka efter sin smäll mot huvudet.



Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Simon Johansson, Djurgården.

Här är skadeläget i alla SHL-lagen inför lördagens premiäromgång

Brynäs

Enda lilla frågtecknet är krigarforwarden Johan Alcén som har haft en muskelskada.

Djurgården

Unge backen Simon Johansson drabbades av en hjärnskakning i Champions Hockey League-mötet med polska Tychy i söndags och missar premiären, fartfyllde forwarden Gustav Possler är på väg tillbaka från sin korsbandsskada och kan vara tillbaka redan nästa vecka och centervärvningen Kalle Östman är osäker i premiären på grund av skadekänning.

Frölunda

Poängbacken Brandon Gromley har haft problem med en överkroppsskada, det är 50 procents chans att kanadensaren kan spela premiären.

Färjestad

Karlstadsklubben har en hel och frisk trupp.

HV71

Forwardsnyförvärvet Linus Sandin missar premiären på grund av hjärnskakning, andremålvakten Adam Åhman har genomgått en höftoperation och är tillbaka tidigast i november.

Leksand

Backveteranen Mattias ”Kolan” Karlsson har opererat axeln och är tillbaka tidigast i oktober.

Linköping

Storväxte centern Dan Pettersson är knäskadad och inte aktuell för spel förrän senare i höst, backvärvningen Anton Björkman har problem med en axel och är borta inför premiären.

Luleå

Under torsdagsträningen saknades backarna Nils Lundkvist, Fredrik Styrman och Joonas Jalvanti samt forwardstalangerna Filip Hållander och Carl Mattsson – alla på grund av sjukdom. Helt klart är att defensive grovjobbaren Joonas Jalvanti inte spelar premiären. Powerforwarden Emil Larsson har opererats på grund av en armskada och missar större delen av hösten.

Malmö

Skicklige centern Emil Molin har en handskada och missar premiären, defensivt starke backen Linus Cronholm är heller inte tillbaka ännu efter att ha fått en puck i ljumsken i en träningsmatch, rutinerade forwarden Henrik Hetta har blivit sjuk.

Oskarshamn

Forwardsvärvningen Alexander Reichenberg och lille kometbacken Isak Pantzare var inte med när laget började åka norrut redan på torsdagen, båda på grund av skadeproblem.

Rögle

Enda som är osäker i premiären är succéforwarden Leon Bistedt.

Skellefteå

Centertalangen Jacob Olofsson åkte på en hjärnskakning i senaste CHL-matchen borta mot Bern, rutinerade målvakten Mantas Armalis och defensive backen Patrik Norén är långtidsskadade och tillbaka tidigast i november.

Växjö

Forwardsvärvningarna Ludvig Nilsson och Jonas Engström har varit borta ett par veckor på grund av skadeproblem och är tveksamma till spel i premiären.

Örebro

Backtalangerna Lukas Pilö (knäskadad) och Alfred Barklund (muskelbristning) missar premiären, forwardstalangen Viktor Lodin är också osäker efter en smäll mot axeln.



Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN