Philadelphia Flyers fortsätter förlora – trettonde raka

Publicerad 2022-01-26

NEW YORK. Botten är nådd.

Philadelphia Flyers åkte i natt på sin trettonde raka förlust – och har därmed tvinnat ihop värsta sviten i klubbens snart 55-åriga historia.

– Vi hittade ett sätt att förlora igen och behöver nu ta ett djupt andetag, suckar coachen Mike Yeo efter 4-3-smällen mot New York Islanders.

Vid flera tillfällen under matchen mot Islanders i UBS Arena såg det mer lovande ut än på länge för Flyers – som nu inte vunnit sedan 29 december.

De fick faktiskt upp i 2-0-ledning i första perioden, efter bland annat ett Claude Giroux-mål Oskar Lindblom spelade fram till, och hade 3-3 i mitten av tredje.

Men med drygt åtta minuter kvar klappade gamle Zach Parise in 4-3 för hemmalaget och sedan var det kört.

– Ja, vi hade fortfarande chansen där, absolut, men vi begick nya misstag och hittade ett sätt att förlora igen, säger coach Yeo när han möter media efteråt.

Betoningen ligger verkligen på ”igen”, för det handlade alltså om trettonde raka förlusten och så många matcher i rad har Flyers aldrig tidigare förlorat.

Fortsätter det likadant kommer de snart slå alla tiders katastrofrekord a 18 raka förluster, delat av Pittsburgh Penguins från säsongen 2003-2004 och Buffalo Sabres ifjol.

– Vi behöver ta ett djupt andetag och det får vi göra nu eftersom vi inte spelar igen förrän på lördag, konstaterar Yeo.

Noterbart i övrigt 1: Flyers-backen Keith Yandle startade i sin 965: raka match och slog därmed alla tiders ”Iron Man”-rekord. Ingen har någonsin spelat så många matcher i rak följd, utan avbrott för skada eller petning.

Noterbart i övrigt 2: Svenske Linus Sandin, känd från bland annat Rögle och HV71, begick sin NHL-debut för Flyers. Han spelade 7 minuter och hade ett skott på mål.

Dallas svensk rookie Jacob Peterson är i finfin form.

Igår, i Philadelphia, tryckte han in sitt sjunde mål för säsongen – och i Newark i natt kom åttonde fullträffen.

Precis som dygnet innan såg han till att skaffa sig fin yta framför motståndarkassen, fick en lysande passning av Alexander Radulov och snärtade in ett direktskott, den här gången med backhand.

Matchen vann Texas-stjärnorna med 5-1 och därmed har de plötsligt en svit a fyra raka bortasegrar.

Devils enda mål gjordes, som så ofta just nu, av Jesper Bratt. Det var hans fjortonde balja för säsongen.

Elias Pettersson firar sitt mål för Vancouver.

Elias Pettersson gjorde ett riktigt snyggt mål under Canucks möte med Edmonton hemma i Rogers Arena.

14.26 in i mittperioden snodde han åt sig pucken i mittzonen, vände ner över egen blå, zickzackade sig norrut och smackade in ett perfekt skott i nättaket.

Det räckte dock inte. Matchen stod 2-2 vid full tid och sedan avgjorde Connor McDavid för Oilers i förlängningen.

Ottawa krossade Buffalo med 5-0 hemma i Canadien Tire Center och Buffalo-keepern Aaron Dell verkade inte gilla att bli utspelad, för i slutet av första perioden gled han plötsligt ur kassen och tacklade omkull framstormande prickskytten Drake Batherson så han brakade in i sargen, skadade en ankel och tvingades avbryta matchen.

– Det var riktigt dåligt gjort av målisen, rasar Ottawa-coachen DJ Smith.

Dell svär dock på att han inte menade att skada.

– Jag försökte bara ge min back lite mer tid genom att ställa mig i vägen, menar han.

Matchens otippade stjärna var Tyler Ennis, som fullbordade ett hattrick.

Nattens bästa match var det topplagen Carolina och Vegas som utkämpade i Raleigh.

Ställningen var 3-3 vid full tid, sedan gästerna hämtat in 3-1-underläge i slutperioden – och så avgjorde Sebastian Aho på övertid.

Jesper Fast hade en assist för Carolina och Mattias Janmark en för Vegas.

I Winnipeg lyckades Florida Panthers slå Jets med 5-3. Svenske backen Lucas Carlsson bidrog med en assist.

Arizona hängde oväntat bra med i drygt två perioder i sin bortamatch mot Pittsburgh och hade faktiskt 3-2-ledning några minuter in i tredje.

Men då lade pingvinerna i en högre växel , gjorde fyra raka mål och vann med 6-3.

Philadelphia deppar efter ett insläppt mål.