Då gick Erik Karlsson segrandes mot Brent Burns – och blev dessutom historisk.

Det var upplagt för backfest i natt.

Ettan och tvåan i backarnas poängliga, Erik Karlsson och Brent Burns, möttes i mötet mellan Ottawa Senators och San José Sharks.

Och det var den förstnämnde som gick segrande ur duellen.

Erik Karlssons Ottawa vann med 4–2 och den svenske backen låg bakom tre av målen.

Blev historisk

Först assisterade han Mark Stone till 1–0-målet i powerplay. Strax därefter ordnade Karlsson själv 2–0-målet med ett skott från blå.

Målet gjorde även Erik Karlsson historisk. Det var 26-åringens 411:e poäng i Ottawatröjan vilket gör honom till den bäste poängplockaren bland backarna genom alla tider i klubbens historia.

San José-backen Brent Burns såg ut att rädda hemmalaget när han satte 2–2 6.30 in i sista perioden.

Men med bara dryga minuten kvar kunde Ottawas Chris Kelly sätta 3–2, assisterad av Karlsson (hans 412:e poäng), innan Jean-Gabriel Pageau avgjorde i öppen kasse.