Smitta i Växjö – nu skjuts Brynäsmatchen upp

Publicerad:
Uppdaterad:
Växjö har drabbats av Corona.
Foto: TT
Växjö har drabbats av Corona.

HOCKEY

Två spelare i Växjö har testat positivt för corona. Nu skjuts tisdags planerade match mot Brynäs upp.

– Vår läkare tillåter inte att vi sätter oss på en sjutimmars bussresa, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Även IK Oskarshamn har drabbats av ett positivt covidtest.

Hockeysverige var först med att rapportera att smittan tagit sig in i Växjös trupp. Två spelare har testat positivt, vilket gör att tisdagens match mot Brynäs inte kan spelas som tänkt.

I dag tränar inte laget.

– Vi får se på det här dag för dag. Vårt största problem var att resa till Gävle med allihop i en buss. Det är väldigt långt ifrån optimalt om vi eventuellt har smittspridning i laget. Vår läkare har helt rätt i det, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Kan det bli fler fall?

– Vi har två konstaterade fall, men det finns fler misstänka.

För tabelltvåan Växjö tycks flytten inte särskilt problematisk då laget står på 43 matcher, bara en mindre än lagen som spelas mest. För Brynäs kan den tänkas ställa till mer bekymmer i bottenstriden. Gävlelaget har hittills spelat 41 matcher i vinter och kommer nu få ännu tajtare spelschema framöver.

Positiva besked i Malmö

– Beslut kring uppskjutna matcher görs alltid med grund i den medicinska bedömningen, så även här. Tillsammans med de medicinska teamen och svenska ishockeyförbundet ser man bland annat till antal smittade eller misstanke om smitta, säger SHL:s sportchef och vice vd Johan Hemlin.

Förra veckan sköt Malmö upp flera matcher, men i dag kommer Brynäs bottenkonkurrent med positiva besked. Inga nya fall har upptäckts så laget återupptar nu träningen och siktar på att spela på torsdag.

Även IK Oskarshamn, som i torsdags mötte just Malmö, har under måndagen fått ett positivt covidtest på en spelare. Det bekräftar tränaren Martin Filander:

När Sportbladet får tag på Filander sitter han och laget i bussen på väg till Göteborg för match mot Frölunda.

– Vi har testat alla i dag och gör det i morgon igen. Allt för att säkerställa vår och även Frölunda säkerhet. Och givetvis alla andra som finns runt oss, säger Filander.

Är du orolig för att fler spelare ska testa positivt i morgon?

– Lite är man, vi var lite oroliga efter Malmö-matchen, det är så svårläst om det är något eller inte eftersom det kan ta några dagrar. Vi väljer att följa protokollet och den medicinska expertisen, men det är mycket som känns olustigt just nu.

Senare under dagen kom beskedet att tre matcher har fått nya speldatum:

Malmö–Växjö flyttas till torsdag den 18 mars.

Leksand–Malmö flyttas till måndag den 15 mars.

Brynäs–Växjö flyttas till måndag den 15 mars.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!