Luleå kvitterade – Lassinantti med monsterräddning

Luleå kvitterade i kvarten mot Skellefteå.

Mycket tack vare målvaken Joel Lassinantti.

– Herregud vad bra han är, säger C Mores expertkommentator Staffan Kronwall.

Luleå HF

Det small, det gick fort och det var intensivt.

Den andra kvartsfinalbataljen mellan Skellefteå och Luleå bjöd på det mesta – och det var det rödklädda bortalaget som kvitterade till 1–1 i matcher.

Juhani Tyrväinen och Filip Hållander gav gästerna en 2–0-ledning, innan Jesper Frödén kvitterade. Och de flesta trodde nog att det skulle stå 2–2 på jumbotronen i slutet av andra perioden – då svarade Luleås Joel Lassinantti för en monsterräddning på Melker Karlssons försök.

– Hur tar han pucken?!, säger C Mores kommentator Åke Unger.

– Vilken räddning. Att han orkar hålla upp överkroppen där samtidigt som han får upp plockhandsken. Herregud vad bra han är, säger expertkommentator Staffan Kronwall.

Skellefteå var sedan ytterst nära en kvittering i den tredje perioden när Lassinantti blev överspelad. Men då agerade Erik Gustafsson målvakt, gick ner på ett knä och täckte Pär Lindholms försök.

Luleå höll undan och vann med 3–2 efter att Hållander och Roland McKeown gjort två mål i slutskedet.

Klockkaos sista sekunderna

Men det bjöds på drama i matchens allra sista sekunder. Efter Skellefteås reducering med ett fåtal sekunder kvar dröjde det innan matchklockan gick igång efter nedsläpp – vilket fick Luleå-bänken att reagera.

– De ville att tiden skulle rinna ut på en gång, de dröjde med klockan, säger Staffan Kronwall.

Slutsignalen ljöd – men domaren valde att videogranska situationen. Efter en kort videogranskning meddelade domaren, trots allt, att matchen var över.

Segern var Luleås första slutspelsseger mot Skellefteå sedan den 24 mars 2011.

– Jag är bara jäkligt glad att vi vann. Det är inte den snyggaste matchen eller den finaste hockeyn, men jag bryr mig inte ett skit. Vi har 1–1 i den här serien nu och det är det vi tar med oss, säger tvåmålsskytten Filip Hållander.