Lars Volden kämpade tappert i Malmös mål.

Men till slut fick Växjös stjärnor utdelning.

Emil Pettersson gick upp i ensam poängligaledning efter 6–2-segern.

I Oscar Alsenfelts frånvaro fick Lars Volden förtroendet i Malmös mål.

Den norske 28-åringen bombarderades med skott redan från start och halvvägs in i första perioden ledde bortalaget skotten med 10–0.

Några minuter sedan kunde han inte stå emot längre, när formstarke Jack Drury spräckte nollan.

En succékedja

Den 20-årige amerikanen har fått igång poängproduktionen ordentligt efter att han parades ihop med kedjekamraterna Andrew Calof och Emil Pettersson.

– I grund och botten är vi tre bra hockeyspelare. Vi är bra på olika saker, men alla har en bra blick för spelet och vi gör det enkelt för varandra, säger Emil Pettersson till C More.

Joe Veleno kvitterade för Malmö men Växjö skulle dra ifrån på nytt.

Melart målade igen

I mitten av den andra perioden gjorde Robert Rosén och Erik Josefsson två mål inom 49 sekunder. Kort därefter bombade målglade backen Ilari Melart in 4–1, hans åttonde fullträff för säsongen.

Emil Pettersson svarade för två assist och såg även till att bli målskytt i slutminuterna. Han har nu gjort 30 poäng på 28 matcher och toppar därmed poängligan.

Matchen slutade 6–2.

– Det är naturligtvis för jävligt. Men jag tycker att Växjö vinner matchen välförtjänt, säger Malmös tränare Joakim Fagervall till C More.