Stortalangens succé – när Djurgården vann mot Linköping

Tumult i slutminuterna √ LHC-backen fick matchstraff

Publicerad 2019-08-15

Tobias Björnfot.

Djurgårdens jättetalanger presterar.

18-årige Tobias Björnfot gjorde ett mål och en assist när Linköping besegrades med 5–2.

I slutet av matchen fick LHC:s back Hampus Larsson matchstraff efter att han kört över Robin Jensen i Dif-målet.

I Djurgårdens första match för säsongen, i 5–2-segern mot allsvenska Södertälje förra veckan, gjorde 17-årige Alexander Holtz sina första mål för klubben.

– Han är giftig som en kobra, sa tränare Robert Ohlsson då.

Björnfots succé

När vårens SM-finalist spelade mot Linköping på torsdagskvällen var det dags för en annan jättetalang att visa framfötterna.

Backen Tobias Björnfot, som skrev på ett NHL-kontrakt med Los Angeles Kings tidigare i somras, inledde målskyttet i den första perioden efter ett långt anfall i LHC-zonen – och kort senare slog han passningen till Kalle Östman som utökade ledningen.

Fick matchstraff

Linköping spelade dock upp sig och fick in en reducering genom Broc Little innan den första perioden var slut, och man fick också in kvitteringen i den andra. Den gången genom Henrik Törnqvist. Djurgården lade därefter in en ny växel och gjorde ytterligare två mål, Sebastian Strandberg och Anton Hedman.

Med fyra minuter kvar blev det tumult på isen. LHC-backen Hampus Larsson körde över Dif-målvakten Robin Jensen, som blev liggandes på isen. Jensen lyckades dock spela klart medan Larsson fick matchstraff.

Med tio sekunder kvar tryckte Simon Johansson in matchens sista mål – och resultatet skrevs till 5–2.

Det betyder alltså att Djurgården inlett försäsongen med två raka segrar.

HV besegrades

På andra håll lyckades Luleå vinna mot Björklöven med 1–0 på bortais, HV71 föll med 1–4 mot Malmö och Rögle vann med 3–2 mot Graz 99ers från Österrike.