Publicerad 2023-01-19

Linköping gör sällan många mål i Ängelholm.

Nu slog de till med en 6–2-seger – tangerat klubbästa – borta mot Rögle.

– Skönt att vi får utdelning, säger Christoffer Ehn till CMore.

De tre senaste matcherna i Ängelholm mellan Rögle och Linköping hade slutat oavgjort efter full tid, hemmalaget var i form med tre raka segrar, LHC med tre förluster på bortais.

Då blev det allt annat än tillknäppt i Catena Arena – och med gästerna i förarsätet.

Stoppade blödningen

När Vilmos Gallo gjorde 4–1 för Linköping med sitt 12:e mål för säsongen fem minuter in på andra perioden tog Cam Abbott timeout och bytte ut målvakten Calle Clang och tog in Christoffer Rifalk.

Det stoppade blödningen och Linus Sandin och gav hemmafansen hopp med 2–4-reducering 7.10 i andra perioden. Men det var en tillfällig förbättring.

När Rögle skulle ösa på och närma sig i tredje perioden var det i stället ett effektivt Linköping som drog i väg. Henrik Törnqvist gjorde sitt andra mål i matchen till 5–2 efter en dråplig situation där målvakts-Rifalk slog en passning bakom egen kasse till två medspelare som krockade.

”Bra självförtroende”

Helt avgörande blev sedan Christoffer Ehns 6–2-mål 12.19 in i slutperioden.

En av symbolerna för LHC:s överraskande bortaseger var succén och målskytten Vilmos Gallo:

– Självklart har jag bra självförtroende efter några matcher med mål. Jag spelar med bra spelare, jag behöver bara ligga rätt så får jag pucken hela tiden, säger Gallo till CMore. Sedan är det bara att skjuta den i mål.

Sex mål har Linköping bara gjort en gång tidigare i Ängelholm. Då i en 6–0-seger säsongen 2017/18.

– Vi har spelat bra men inte fått så mycket utdelning senaste tiden. Det var skönt att få det nu. Vi har en bra grund och harmoni i laget, säger Christoffer Ehn. Vi siktar 100 procent mot topp-6 i tabellen och slutspel.