Klart: Per Ledin återvänder till Luleå

Av: Erik Wallskog

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYR N

I går avslöjade Sportbladet att Per Ledin hade brutit sitt kontrakt med Karlskrona för att återvända till Luleå.

På tisdagsförmiddagen bekräftade norrbottningarna att man gjort klart med den rivige forwarden.

– Med sin rutin vet han förutsättningarna och kommer ge järnet på träningarna och vara redo för spel när det blir aktuellt, säger tränaren Stefan ”Skuggan” Nilsson till klubbens hemsida.

I mitten av december skrev Per Ledin på för SHL-jumbon Karlskorna. Efter knappt två månader i blekingelaget bryter nu Ledin kontraktet och återvänder, för en tredje vända, till Luleå.

39-åringen, som gjort över 700 SHL-matcher, ersätter Gustav Rydahl som lämnar klubben för Färjestad.

– När nu alla våra forwards blivit tillgängliga för spel igen så har Gustav Rydahl framfört en önskan om att få lämna Luleå Hockey, för att därigenom kunna komma åt mer speltid. När det sedan stod klart att Per Ledin avslutat sitt avtal med Karlskrona och hörde av sig till oss om att han ville spela här så kunde vi gå med på Gustavs önskan, säger Stefan Nilsson till hemsidan.

”Personliga skäl”

Till Sportbladet berättar Ledin själv om övergången:

– Jag bröt kontraktet på grund av personliga skäl. Det var ett tufft beslut, men jag vill inte vara ifrån familjen. Med det sagt så är jag oerhört tacksam gentemot Karlskrona för att jag fick chansen att spela där och att de varit förstående.

Hur känns det att återvända till Luleå för en tredje vända?

– Det känns fantastiskt, det är en dröm att få komma hem till Luleå och jag kommer njuta varje match. Publiken kan förvänta sig att jag ska tillföra energi och vara ett kärnkraftverk, det är samme Per Ledin som återvänder.

Ledin kommer däremot få vänta på sin Luleå-comeback. Nottbottningarnas nästa match är 24 februari mot Växjö på hemmaplan.

Publicerad:

LÄS VIDARE