Oscar Öhman

Bröderna Victor och Oscar Öhman såg ut att frälsa Modo.

Men Södertäljes Fredric Weigel ville annat och tog matchen till förlängning.

Där sköt Victor Berglund segern till Öviks-laget.

– Grymt skönt att kunna ta två poäng efter de mål vi släpper in på slutet, kommenterar lillebror Oscar Öhman.

Det var i den tredje perioden som bröderna Victor, 22, och Oscar, 20, såg ut att skjuta segern till Modo borta mot Södertälje i Scaniarinken.

Vid ställningen 1–1, efter att Fredric Weigel och Patrik Karlkvist tidigare nätat, såg Marcus Oscarsson till att spela fram Victor Öhman till ledningsmålet 3.33 in i slutperioden.

Avgjorde med tre sekunder kvar

40 sekunder senare serverade Tim Wahlgren Oscar Öhman till 20-åringens första hockeyallsvenska mål när han sköt 3–1 förbi George Sörensen i SSK-kassen.

– Jag smyger med på bortre och får en magisk passningar Tim (Wahlgren). Det var speciellt att jag gjorde mitt första men också att brorsan fick göra ett, säger Oscar Öhman som under delar av säsongen huserat i division 1 med Örnsköldsvik

Där och då kändes det som att Öhmans skulle bli matchvinnare.

– Det trodde nästan jag också. vi slarvade lite där, straffar sig direkt mot så här bra lag.

Haudum frälste Pantern

För Stefan Gråhns reducerade med dryga fem minuter kvar av matchen och bara två minuter senare satt också kvitteringen när Fredric Weigel gjorde sitt andra mål för kvällen.

Med tre sekunder kvar av förlängningen avgjorde sedan Victor Berglund för Modo som i samma veva gick om SSK i tabellen.

– Det är grymt skönt att kunna ta två poäng efter de målen vi släpper in på slutet.

I Skåne frälste Malmö-lånet Lukas Haudum IK Pantern när han kvitterade till 2–2 hemma mot Björklöven med nio sekunder kvar av matchen för att sedan även avgöra tillställningen i förlängningen.

I Sundsvall tog serieledarna Timrå emot tvåan Oskarshamn på hemmaplan.

Det var gästerna som tog ledningen genom säsongens snabbaste mål, enligt Twitterkontot Domarna.se, när Victor Löfstedt gjorde 1–0 redan efter nio sekunder.

Timrå kom dock igen två gånger om i matchen och tog matchen till förlängning. Där avgjorde Erik Karlsson för hemmalaget.