Leksands IF

Efter maskningen: ”Då kommer de ångra sig”

Av: 

Filip Lindfors

HOCKEY

Örebro valde att spela av matchen mot Färjestad trots 2–3-underläge med en minut kvar av den sista SHL-omgången. Ett val som innebär att Örebro ställs Leksand i slutspelet, istället för Skellefteå, som man hade fått möta vid seger.

– Ska de hålla på sådär så får de ångra sig, säger Leksands Jonas Ahnelöv till Sportbladet.

Örebro var redan klara för SHL-slutspelet inför matchen mot Färjestad på påskafton. Men matchen var av betydelse då resultatet skulle avgöra vilka man möter i kvartsfinalspelet. Seger mot Färjestad skulle innebära Skellefteå i kvarten och vid förlust mot Färjestad skulle det bli Leksand i kvarten.

I slutet av matchen låg Örebro under med 2–3 och i vanliga fall tar ett lag på högsta nivån ut målvakten och går för ett mål framåt. Men istället slängde Örebro in sin fjärdekedja och lät målvakten Jhonas Enroth stå kvar i målet, samtidigt som laget spelade runt pucken i egen zon.

– Vi valde att inte göra det (ta ut målvakten). Vi tyckte kanske inte att vi hade de möjligheterna. Det var ett beslut vi tog, sa Örebros tränare Niklas Eriksson i C More efter matchen.

”Det kommer de att få ångra”

Örebros ”val” av slutspelsmotståndare är inte något som roar Leksands Jonas Ahnelöv som nu ställs mot närkelaget i kvartsfinal.

Det kommer de att få ångra i så fall. Om det är så att de inte ville vinna så är det ju löjligt. Och om det är så att de ”valde” oss så är det ju något de kommer få ångra. Det kan jag lova, säger Ahnelöv till Sportbladet.

Jonas Ahnelöv.

Leksand går in i slutspelet med åtta raka segrar och ska nu spela sin första kvartsfinal sedan 2014.

– Spelar man match ska man ju vinna. Vill man vinna SM-guld som vi vill så ska man ju kunna slå alla lag. Maskar de och spelar runt i egen zon när de ligger under så visste de ju redan från början att de ville förlora. Så då spelade de ju för förlust redan från början. Ska de hålla på sådär så får de ångra sig, säger Ahnelöv.

Första gången någonsin

Leksand har gjort en succésäsong och slutade på tredjeplats i SHL, deras bästa ligaplacering sedan 1998. Tredjeplatsen innebär också att Leksand nu är klara för CHL, för första gången någonsin.

– Det har varit skitkul. Vi har ju visat att vi är ett bra lag. Vi har fått ordning på allt och fått in Björn (Hellkvist) och Fredda (Fredrik Hallberg) med bra spelidéer som vi följer till punkt och pricka. Det fungerar väldigt bra. Vi är ju i kanonform så det ska bli grymt kul att kliva in i slutspelet nu.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Märkliga beslutet: ”Vill de vinna...?”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Leksands IF

Örebro HK

SHL Svenska hockeyligan

SHL-slutspelet

Ishockey