AIK vann – med NHL-lånet ut skadad

Publicerad 2020-10-21

Ett effektivt AIK tog en 3–0-seger mot Tingsryd.

Men för lagets NHL-lån Oliver Wahlström tog matchen slut redan i slutet av andra perioden efter en otäck smäll in i sargen.

– Det är under kontroll. Det är överkropp såklart som fått sig en smäll, säger tränaren Håkan Åhlund i C More.

Tingsryd fick iväg mängder av skott mot AIK, som i sin tur visade upp en vägvinnande effektivitet på sina betydligt färre chanser.

Isak Salqvist gjorde 1–0 i mitten av den andra perioden och bara minuten senare kom 2–0 av Jacob Svensson.

Tråkigt slut på perioden

Perioden fick sedan ett tråkigt slut för laget när ett av årets riktiga storvärvningar, 20-åriga forwarden Oliver Wahlström som lånats in från New York Islanders, fick utgå.

Wahlström blev lite upphakad av Albin Johansson på väg in i sargen och föll mot isen efter en otäck smäll. Han kunde efter ett tag ta sig ut mot omklädningsrummet för egen maskin.

– Det är under kontroll, ingen större fara, säger tränaren Håkan Åhlund.

Storspel av oprövade målvakten

AIK vann till slut matchen med 3–0 efter att AIK-keepern Claes Endre storspelat i målet. Han räddade hela 39 skott, att jämföra med AIK:s elva skott på mål. Det var Endres första nolla i hockeyallsvenskan där han gör sin första säsong.

– Jag tycker att vi kommer undan med blotta förskräckelsen, sa Åhlund i den andra periodpausen.