Succé – show av svenska rookien i natt

Tre assist av Raymond – drar ifrån i toppen av rookisarnas poängliga

Publicerad 2021-11-07

NEW YORK. De svenska ynglingarna hade ännu en lyckad natt på NHL-rinkarna.

Lucas Raymond drog med tre nya assist ifrån i toppen av rookisarnas poängliga och Jonathan Dahlén prickade in sitt femte mål för säsongen.

NHL-säsongen har pågått i snart en månad, men den blågula rookie-succén visar inga tecken på att mattas av.

Under natten slog ”våra” kids alltså till igen – flera gånger om.

I Detroits bortamatch mot Buffalo var Lucas Raymond till exempel inblandad i det mesta som hände. Först spelade han fram till ett mål inprickat av Pius Suter. Sedan assisterade han två gånger om till Tyler Bertuzzi – och fick till slut se tyske rookie-kollegan Moritz Seider stänkan in avgörande 4-3 på övertid.

– Jag är naturligtvis mycket glad, säger hjälten.

Såg ut att bli hjälte

Rasmus Dahlin gjorde ett av Buffalos mål – sitt första för säsongen – och namnen Asplund hade två assist.

Samtidigt stänkte Jonathan Dahlén i San Joses hemmamatch mot New Jersey in sitt femte mål för säsongen. I ett powerplay i början av tredje perioden fick han pucken strax ovanför högra tekningscirkeln och vispade mycket stilfullt upp ett dragskott i nättaket.

Med den fullträffen gick Sharks upp i 2–1-ledning och det såg länge ut som att Dahlén skulle bli matchhjälte, men med knappt tre minuter kvar kvitterade gästerna – och sedan vann de på straffar.

Alexander Holtz fanns åter på isen för Devils, avlossade tre skott på mål och fick slå en straff – men missade.