Björklöven vinner det mesta den här säsongen.

Men inte mot Väsby.

För andra gången på en vecka förlorade man mot nykomlingen.

Väsby verkar helt klart trivas mot stjärnspäckade Björklöven.

Förra helgen vann nykomlingen hemma med 5–3 och när lagen nu möttes i Umeå rivstartade man rejält.

Tionde målet för Lavoie

Lånet från Edmonton Oilers, Raphael Lavoie, gav Väsby ledningen efter sex minuter, och 13 minuter in i första perioden ledde Väsby med hela 3–0.

Björklöven skulle dock ta sig samman och kvitterade i andra perioden.

Men i början av tredje perioden ådrog sig Björklövens målvakt Connor Ingram en utvisning för fördröjning av spel.

Det utnyttjade Väsby.

Självmål

Christian Holmblad pangade in 4–3 med ett direktskott i det efterföljande powerplayet. Väsby vann till slut med 5–3 efter att Björklöven gjort självmål i tom kasse.

En av de stora hjältarna i Väsby var målvakten Linus Ryttar. Han fick hela 45 skott på sig att jämföra med de 22 som Väsby fick på mål.

Vita Hästen bröt en tre matcher lång förlustrad när man besegrade Kristianstad på bortaplan med 3–0.

Samtliga mål kom i tredje perioden, varav två i matchens sista minut.

Julius Pohjanoksa räddade 25 skott för att hålla nollan.