Little fixade Linköping-vändning

Publicerad 2020-12-01

Linköping låg under med 0–3 mot jumbon Malmö – men vann med 4–3 i förlängning.

Broc Little avgjorde med matchens sista två mål – efter en åtta matcher lång måltorka.

Jumbon Malmö såg ut att lämna både sistaplatsen och tillvaron under kvalstrecket.

Men en 3–0-ledning mot Linköping, där Joe Veleno visade vägen med två tidiga mål, räckte inte.

Gästerna tog sig tillbaka i matchen via en väldigt lättad målskytt i Niko Ojamäki som gjorde sitt första mål i klubben i den andra perioden.

Little matchhjälte

I den tredje perioden fixade först Jarno Kärki 3–2 i powerplay innan målsprutan Broc Little satte punkt för sin åtta matcher långa måltorka.

Den amerikanske stjärnan tog först matchen till förlängning med sitt 3–3-mål med mindre än två minuter kvar i matchen.

I förlängningen blev han sedan på nytt helt avgörande när han satte sitt åttonde mål och fixade 4–3 och segern.

– En fantastisk seger för oss. Det tog lång tid men vi spelade mycket bättre än de senaste veckorna, säger Little i C More.

”Extra boost”

Att Ojamäki fick göra sitt första mål samtidigt som han fick göra sitt första på länge tror Little är viktigt.

– Det ger en extra boost. En tyngd som försvinner från hans axlar också, så det var viktigt.

Malmö klättrar en placering i tabellen medan Linköping ligger kvar precis ovanför strecket.

Broc Little räddade Linköping från förlust.