Lagkaptenen om brutna sviten: ”Här för att vinna guld”

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Förlusten mot Ryssland sved.

Men att Juniorkronornas 14 år långa segersvit bröts la inte Philip Broberg någon vikt vid.

– Vi är här för att vinna guld, det är vad alla i laget fokuserar på, säger den svenska lagkaptenen.

Sverige och segrar i gruppspelet har varit ett givet inslag sedan 2006. Totalt var den långa segersviten uppe i 54 matcher inför mötet med Ryssland. Efter ett förlängningsdrama vet nu även Juniorkronorna hur det känns att förlora. Ryssland vann till slut med 3–2.

Men själva förlusten sved betydligt mer än den spräckta segersviten. 

– Vi har inte alls fokuserat på den. Vi förlorade den här matchen, vi vill alltid vinna när vi spelar. Men vi har bra saker att ta med oss från matchen, vi förlorade men det är vad det är, säger förbundskapten Joel Rönnmark.

Foto: JASON FRANSON / TT

Philip Broberg var inne på samma linje när han fick frågor om den spräckta segersviten:

– Det spelar ingen roll. Vi är här för att vinna guld och det är vad alla fokuserar på. Vi ska vara bäst när det gäller som mest. Det här gör oss starkare och gör oss bättre inför morgonen.

Måste ladda om på 20 timmar

Poängen mot Ryssland gör att det räcker med seger mot USA, natten mot nyårsdagen, för att Sverige återigen ska vinna gruppen: 

– Väldigt viktig match för oss. Vi går för vinst och det vore jättehärligt om vi kan lyckas med det, säger Joel Rönnmark.

Han såg många positiva saker med mötet med Ryssland:

– Vi kan ta med mycket från den här matchen. Det var en tuff och jämn match och jag gillar att vi kommer tillbaka och tar det till övertid. Kommande matcher ska vi dra längsta strået när vi hamnar i liknande situation. Det var en jättebra match för oss att få, vi fick många bra svar, säger Rönnmark.

Philip Broberg fick frågan vad som krävs för seger mot USA. En match som inleds endast 20 timmar efter den tuffa drabbningen mot Ryssland.

– Det blir en tajt match precis som den här. Vi måste komma ut starkare än vi gjorde mot ryssarna. Det gäller att alla verkligen tar hand om kropparna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!