Stängs av: ”Jag pratade danska”

Tungt avbräck för Södertälje

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Södertäljes Nick Olesen stängs av i två matcher.

En domare uppger att han skrikit ”din jävla hora” till Moras Thomas Skogs, något Olesen själv nekar till.

”’Ho’ på danska är slang och betyder idiot och det var detta ord jag använde”, säger han i ett uttalande.

Södertälje har inlett säsongen med två raka förluster.

Nu drabbas man dessutom av en avstängning på stjärnforwarden Nick Olesen. Detta efter en incident som skedde i premiären mot Mora (förlust, 1-2, efter förlängning).

Disciplinnämnden meddelar att Olesen stängs av i två matcher – för att ha skrikit ”din jävla hora” till Thomas Skogs.

”Ca 48:15 in i matchen uppstår ett gruff utanför Mora IK:s spelarbås mellan nr 95 Nick Olesen, Södertälje SK, och nr 23 Thomas Skogs, Mora IK. Linjedomaren Joel Hammar åker dit och avstyr kort därefter skärmytslingen. I samband med detta skriker Nick Olesen ”Din jävla hora” till Thomas Skogs. Detta hör linjedomare Hammar då han står precis bredvid Nick Olesen”, skriver DN i ett uttalande.

Södertäljes Nick Olesen och Moras Tomas Skogs tjafsade i premiären av hockeyallsvenskan.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Södertäljes Nick Olesen och Moras Tomas Skogs tjafsade i premiären av hockeyallsvenskan.

Förnekar

Men Nick Olesen förnekar att han ska ha skrikit de orden.

Han hävdar att förklaringen finns i en språkförbistring.

”Situationen börjar vart jag ska ta mig in på mål. Moraspelaren väljer då att slå upp sin klubba mellan mina ben, varefter han skriker ”sluta grina danskjävel”. När jag ska åka och byta åker jag och Moraspelaren mot varandra vid Moras bås och vi tar tag i varandra. Jag är väldigt arg i situationen eftersom han kom undan med en klubba i pungen. Jag är dansk och pratar danska när jag är arg eftersom jag tänker på danska. Vad domaren tror han har hört vet jag inte. Men ”din jävla hora” var inte orden som kom ut ur min mun. ”Ho” på danska är slang och betyder idiot och det var detta ord jag använde”, säger han i ett uttalande.

”Uppgifterna är tydliga”

Disciplinnämnden väljer dock att gå på domarens linje.

”Uppgifterna i anmälan är tydliga och det anges specifikt att linjedomare Hammar stod precis bredvid Nick Olesen vid händelsen som anmälan avser. Det finns ingen anledning att tro att domaren skulle anklaga Nick Olesen för något som denne inte gjort. Anmälan läggs därför till stöd för nämndens bedömning och Disciplinnämnden finner att det är utrett att Nick Olesen gjort sig skyldig till unsportmanlike conduct. Förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till en avstängning vars längd bedöms motsvara två matcher”, skriver man.

Publicerad:

LÄS VIDARE