Två mål i samma byte av stjärnan

Uppdaterad 2021-10-06 | Publicerad 2021-10-05

Joakim Lindström

Kniven mot strupen i CHL.

Då svarade Joakim Lindström för ett hattrick i Skellefteås 6–1-seger mot Tappara.

– Det var vinna eller försvinna för oss, säger han till SVT.

Det var ett pressat Skellefteå AIK som äntrade hemmaisen mot finländska Tappara i CHL. Seger i den näst sista gruppspelsmatchen var nästintill ett måste på förhand för att kunna nå slutspel.

Då visade veteranen Joakim Lindström klass.

Hattrick av Lindström

Stjärnforwarden, som fyller 38 i december, stod för tre mål och en assist i 6–1-krossen.

– Jag fick kanske göra några enkla kassar. Men skönt att se puckarna gå in, sade Lindström till SVT efter den första perioden som fick en sanslös upplösning.

Två mål i samma byte

Bortalagets Patrik Virta kvitterade till 1–1 med knappt tre minuter kvar till paus. 1,31 senare stod det 4–1 till Skellefteå. Adam Wilsby satte tvåan innan Joakim Lindström gjorde två mål i samma byte (!).

De två bästa lagen i gruppen går till slutspel. Skellefteå ligger tvåa i grupp E och möter tabellettan Tappara på nytt i den sista omgången. Lugano ligger trea efter en överraskande förlust mot jumbon Eisbären Berlin.