Uppdaterad 2019-12-30 | Publicerad 2019-12-29

Sverige vann ödesmatchen i U18-VM mot Schweiz med 2–0.

Ida Boman storspelade i mål när Sverige tog sig till kvartsfinal.

– Spelar vi så här kan vi gå hela vägen, säger 16-åringen.

Sverige behövde vinna eller få ett oavgjort resultat mot Schweiz för att gå vidare i U18-VM. Och det blev svensk vinst med 2–0.

Svenska målvakten Ida Boman parerade 19 skott – en prestation som gav henne titeln Matchens lirare.

– Det kändes otroligt skönt att hålla nollan, men jag är mest glad för laget, säger hon.

Får möta Ryssland

Annie Silén gjorde Sveriges första mål i matchens elfte minut och Thea Johansson satte slutresultatet 2–0 i tom bur i slutet av tredje perioden. Schweiz hade då plockat ut sin målvakt för att jaga en kvittering.

Vinsten betyder att Sverige, som kom tvåa i sin grupp, är vidare till kvartsfinal. Där blir motståndaren Ryssland.

Sverige vann premiären mot hemmanationen Slovakien med 4–2, men förlorade fredagens match mot Tjeckien med 3–1.

Kvartsfinalen spelas på måndagen klockan 20.30.