Leksand till final – efter AIK:s kollaps

Tappade ledningen – jublar ändå

Publicerad 2018-03-02

Leksand förlorade seriefinalen mot Timrå.

Men firar ändå.

Eftersom AIK kollapsade borta mot Björklöven är Leksand klart för den Hockeyallsvenska finalen.

Leksands IF

Toppmötet mellan Leksand och Timrå blev en match med flera ansikten.

I den första perioden bombarderade hemmalaget Henrik Haukeland i Timrå-kassen och det var ett mindre under att det ”bara” stod 1-0 i paus.

– Vi sköljer över dem, konstaterade målskytten Jon Knuts i C More.

Timrå vände

Sen vaknade Timrå.

Vilmos Gallo kvitterade till 1-1 och tidigt i den tredje perioden fullbordade Tobias Liljendahl vändningen till 2-1 (slutresultatet).

Ändå hade Leksands supportrar anledning att jubla...

Finalklara

För parallellt med toppmötet i Tegera Arena (som sågs av 6909) stod tabelltrean AIK för en total kollaps borta mot Björklöven då man gick från ledning 1–0 till underläge 1–4.

Den matchen slutade 4–2 och förlusten – ”Gnagets” femte raka – gör att Stockholmarna inte längre har någon chans att gå förbi och ikapp Leksand i jakten på en plats i den Hockeyallsvenska finalen.

Timrå, å sin sida, har säkrat seriesegern och får därmed hemmaplansfördel i finalen mot Leksand.

– Det blir hur tufft som helst. Vi ska försöka ta en match i taget och gå ut och njuta, säger målvakten Henrik Haukeland i C More.