Frölunda slog Timrå.

Men det avgörande målet lär bli omdiskuterat.

Det godkändes trots att Timrås målvakt Sami Rajaniemi stördes i målgården.

Frölunda HC

Först och främst: Frölundas seger var på intet sätt orättvis. Hemmalaget bombarderade Timråkeepern Sami Rajaniemi och ledde skotten med hela 22–6 efter två perioder.

Ändå stod det ”bara” 2–2 på tavlan.

– Vi skapar mängder med chanser, men vi behöver kunna avgöra en sådan här match, konstaterade tränaren Roger Rönnberg inför den sista perioden.

Det gjorde man.

Men på ett kontroversiellt sätt.

Godkände målet

Elmer Söderblom stötte in pucken till 3–2, men på reprisbilderna syntes att Rajaniemi blev störd i målgården då hans klubba fastnade mellan Nicklas Lasus ben.

Domarna videogranskade situationen och godkände målet, vilket gjorde Timrå-tränaren Fredrik Andersson rejält upprörd.

I serieledning

Ett par minuter senare ökade Theodor Niederbach på till 4–2 och i slutskedet satte Stefan Elliot slutresultatet 5–2 i öppen kasse. Matchens lirare var emellertid Linus Nässén som gjorde två mål i den första perioden.

Segern gör att Frölunda går upp i serieledning, men med fler spelade matcher än övriga topplag.

– Spelar vi Frölunda-hockey i 60 minuter så lyckas vi bryta ner lag. Vi är tuffa att möta, spelar hårt och orkar i 60 minuter, säger Christian Folin i C More.