NHL

Svenske succémålvakten utbytt skadad

Av: 

Mattias Karlsson

HOCKEY

Linus Ullmark blev utbytt skadad till den andra perioden.

Det svenske målvakten kördes över när New Jersey Devils tryckte på mot mål.

Bakslaget kommer efter att 27-åringen från Kramfors storspelat för Buffalo Sabres.

Linus Ullmark har fått stora rubriker de senaste matcherna efter flera spektakulära räddningar.

I 4–1-segern borta mot New Jersey Devils på natten mot onsdag räddade han 41 skott.

När de båda lagen möttes på nytt i Buffalo så hann han mota 15 skott när hans lag gick till periodvila med en 1–0-ledning.

”Varit fantastisk”

Till den andra perioden ersattes Linus Ullmark av kanadensaren Carter Hutton. Det var en efter en het matchsekvens där New Jersey Devils tryckte på mot mål som Linus Ullmark gjorde ännu en spektakulär räddning men fick svårt att ta sig upp efteråt, han fick undersökas av medicinsk personal innan han ändå spelade klart perioden.

– Vi vet inte riktigt vad det handlar om för skada. Ni får vänta på ett besked till efter fredagens träning, säger huvudcoachen Ralph Krueger

Det Buffalo Sabres ännu så länge har rapporterat är att det handlar om en underkroppsskada och att Linus Ullmark ska genomgå ytterligare läkarundersökning.

– Det är tufft, han har varit fantastisk. Han har gjort några overkliga räddningar och jobbar så hårt, det ger oss trygghet att ha honom där bak, säger kanadensiske forwarden Riley Sheahan.

Fler avbräck

Det är ännu en missräkning för Buffalo Sabres som heller inte kom till spel med Jack Eichel, den amerikanske forwardsstjärnan och kaptenen meddelas åkt på en underkroppsskada som visade sig under uppvärmningen. Skaderapporten handlar om att det är dag för dag som gäller.

Skridskofantomen Jesper Bratt kunde kvittera ledningen i den andra perioden efter en fint solprestation där han fintade bort kanadensiske backen Matt Irwin, den 22-årige forwarden från Stockholm spelade sedan också fram tjeckiske forwarden Pavel Zacha till 4–3-målet i förlängningen.

Jesper Bratt blev också utsedd till ”second star” i matchen. Victor Olofsson och Rasmus Dahlin hade varsin assist för Buffalo Sabres.

New Jersey Devils gick om besvikelsen Buffalo Sabres i den östra divisionen, som nu ligger sist i tabellen.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Brännström sänkte målvakten – slog huvudet i väggen

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Buffalo Sabres

New Jersey Devils

Linus Ullmark