Drömmålen ordnade Linköpingsseger

Publicerad 2020-01-23

Linköping tog sin andra seger på tre dagar hemma mot Rögle – bland annat tack vare två riktiga drömmål.

– Årets mål, säger C More-experten Petter Rönnqvist om Broc Littles 2–1:a – i 5–1-segern för hemmalaget i Saab arena.

Kan det till slut ha vänt för Linköping?

Efter nio raka förluster och jumboplats i SHL så bröts trenden i tisdags mot HV71.

Under torsdagens hemmamatch mot Rögle så kom ännu en seger.

Och den gjorde det tack vare några riktigt läckra ishockeymål som gladde östgötarna i Saab arena.

Dröjde och dröjde...

Till att börja med Olle Lycksells 1–1-mål i period ett som var en riktig delikatess. En fri Lycksell framför kassen tog emot pucken felvänd, snurrande runt med några smidiga klubbrörelser och lurade bort målvakten, följt av ett enkelt avslut till 1–1.

Broc Little (som fick assistpoäng på 1–1-målet) ville inte vara sämre med sitt 2–1-mål i mitten av period två.

31-åringens avslut, mellan benen på målvakten Roman Will, var ett av säsongens kaxigaste. Amerikanen dröjde och dröjde med sitt avslut innan han hittade luckan mellan benskydden.

”Så briljant gjort”

Ett mål som hyllades av C More-experten Petter Rönnqvist i periodpaussnacket.

– Det är så briljant gjort. Årets mål skulle jag säga. Så långt sträcker jag mig, säger en lyrisk Rönnqvist.

– Målvaktstavla, fliker expertkollegan Niklas Wikegård in skämtsamt.

Det var också ett mål som banade vägen för en komfortabel LHC-seger. Samuel Lofquist och Joe Whitney adderade till protokollet, innan Rögle tog ut målvakten redan med knappa halva tredjeakten kvar att spela. Då kunde Broc Little, behärskat, placera in slutresultatet 5–1 i öppen kasse med ett skott från egen zon.

Broc Little jublar efter ett av sina mål mot Rögle.